«Des de la Diputació de València ens hem sumat a la iniciativa del moviment feminista del pròxim dissabte dia 7 i volem facilitar la participació de totes les persones que desitgen acudir a la marxa estatal». Amb aquest argument, la institució valenciana ha posat autobusos gratuïts per a acudir a la concentració de Madrid.

Des que es va obrir el termini d’inscripció el passat 19 d’octubre, més d’un miler de persones s’han apuntat a la reivindicació, per la qual cosa, finalment, la Diputació facilitarà un total de vint-i-nou autobusos, que eixiran dissabte al matí des de quinze municipis valencians.

Huit vehicles eixiran des de València (plaça de Manises, portes de la Diputació), quatre autobusos viatjaran des de Xàtiva (Arc del Lleó), dos ho faran des de Mislata (avinguda Sud), Alzira (Estació d’Autobusos, passant per Algemesí), Moncada (carrer Regidor Oreno Calleja), Gandia (plaça de les Fonts) i el Port de Sagunt (avinguda Hispanitat, passant per l’avinguda del País Valencià de Sagunt).

Així mateix, un vehicle eixirà des de Cullera (davant de Correus), un altre des d’Ontinyent (Centre de Salut de Sant Josep), Picassent (plaça d’Europa), Xirivella (plaça de l’Ajuntament), Llíria (Col·legi Sant Vicent), Buñol (plaça Diputació) i Chiva (plaça de la Constitució, passant per Requena).

L’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València explica que la iniciativa s’emmarca en la nova política encaminada a eradicar la desigualtat entre homes i dones.

«És responsabilitat de les institucions prevenir, protegir, assessorar i acompanyar les dones víctimes de la violència de gènere», assenyala la diputada responsable d’Igualtat, Isabel García, la qual afig que «no es concep una societat avançada i progressista sense igualtat i per a això és necessari la creació de polítiques i el desenvolupament de mecanismes de lluita contra la violència masclista i de garantia d’igualtat».