Gastrónoma obri avui les seues portes en el pavelló 5 de Fira València per a potenciar i difondre la cultura gastronòmica fins a dilluns que 16 de novembre.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha assistit aquest matí a la inauguració del certamen patrocinat pel Patronat de Turisme “València, Terra i Mar”, junt al secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, i el president de Gastrónoma, Carlos Mataix. També han estat presents el diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort, i el director de Turisme, Pau Pérez.

Moncho ha destacat “la gran expectació que ha generat aquesta fira, la qual cosa demostra que la ciutadania valora molt el turisme gastronòmic; i en aquest sentit, la nostra província pot presumir de comptar amb una excepcional gastronomia que cada vegada atrau a més visitants a la nostra terra”.

En aquest sentit, la diputada ha assenyalat que “el gran avantatge del turisme gastronòmic és que no té component estacional: és un actiu durant tot l’any, i açò repercuteix en l’economia dels nostres pobles, que és del que es tracta”.

El gran esdeveniment de la gastronomia

Durant tres dies, la mostra reunirà en 10.000 m2 una àmplia oferta de productes relacionats amb l’alimentació, restauració i hostaleria. Més de 130 signatures de la gastronomia mostraran la seua millor cuina i els visitants podran gaudir de demostracions de cuina en directe, tallers i debats.

El Patronat també participa en el certamen amb un estand de 128 m2 per a mostrar la gastronomia valenciana. “València, Terra i Mar” ha cedit la major part del seu espai a diferents expositors com “Heretat de Pere”, “La Perla foods”, cerveses “Fernández Pons”, “Terra i Xufa”, “Melmelades insòlit”, taronjes “Che-Tarongino”, Hnos. Martínez Zaballos, Ricardo Brun, “Arat Natura”, Asociación de Ganaderos Valencianos de Cordero de Pasto, Miel de Bocairent i “Les perles de València”.

Formatges, arrossos, be, productes elaborats amb xufa, melmelades, taronges, bolets, mels, ostres, olis i cerveses són els productes que es podran degustar en l’expositor valencià.

Activitats paral·leles

Gastrónoma inclourà un ampli programa d’activitats paral·leles. Així, la cuina central comptarà amb 35 dels xefs espanyols més reconeguts com Jordi Cruz, Kiko Moya, Jorge d’Andrés, Manuel Alonso, Miguel Barrera o José Manuel Miguel entre molts altres.

En les agranes gourmet es podrà degustar tapes d’alta cuina a preus assequibles per a totes les butxaques, en “cocktail club” es podrà gaudir de les millors marques de begudes i en l’espai de cerveses artesanes, estaran presents els principals productors i elaboradors d’aquesta beguda.

En l’espai “wine lovers experience”, dedicat al vi i cava, 50 cellers presenten els seus productes i en l’espai #pandeverdad s’elaboraran els millors pans de la mà d’importants forners.

L’arròs també serà protagonista en el “Córner de l’arròs”, en el qual es cuinaran plats com l’arròs al forn, arròs a banda, paella, etc.

D’altra banda, majors i xiquets podran gaudir de 17 tallers amb temàtiques variades com a cuina oriental, maridatge amb ostres, bolets i algues, entrepans i tapes, melmelades i tostes gourmet.