La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, s’ha reunit en la seu de la corporació amb la regidora de Pedanies de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, i els alcaldes pedáneos de Benifaraig, Poble Nou i Carpesa, per a interessar-se per les necessitats que actualment tenen aquests nuclis de població, relacionades, principalment, amb l’increment de la seguretat vial i la millora de la mobilitat comarcal.

Amigó ha recordat “l’oblit institucional i d’inversions que han patit les pedanies de València en els últims 24 anys de govern del PP” i s’ha compromès a revertir aquesta situació. “De fet, ja hem començat a revertir amb l’actual Pla d’Inversions Sostenibles aprovat recentment per la Diputació, on s’han adjudicat 5 milions d’euros per a les pedanies de l’Ajuntament de València”, ha puntualitzat la vicepresidenta.

La responsable local de Benifaraig, Tamara Martínez, ha exposat a Amigó la necessitat d’instal·lar una rotonda en la CV-315 a l’altura del cementeri municipal, així com un pas de vianants en el semàfor, que frene la velocitat del tràfic rodat i incremente la seguretat dels veïns que transiten per la zona.

L’alcaldessa pedánea de Poble Nou, Enriqueta Llopis, ha explicat per la seua banda l’especial situació de la seua localitat en aquest sentit, ja que està pegada a la carretera, per la qual cosa la col·locació de guals o un altre semàfor fix beneficiaria, en gran manera, als veïns i vehicles que circulen per ella.

El responsable local de Carpesa, Josep Lluis Duart, ha mostrat el seu interès per millorar la mobilitat sostenible en la zona mitjançant la seua combinació amb el transport públic existent, de manera que els usuaris puguen combinar de manera òptima el seu recorregut amb bicicleta fins a València amb metre o autobús, per a açò ha indicat que seria necessari incrementar la freqüència de pas d’aquest tipus de serveis.

Maria Josep Amigó i Consol Castillo han acordat, finalment, estudiar amb els tècnics de les seues respectives institucions les possibles actuacions per a resoldre aquestes necessitats i plasmar-les en els pressupostos de 2016 i incrementar així la seguretat i el benestar dels veïns de les citades poblacions.