L’empresa pública de la Diputació de València Impuls Econòmic Local ha acordat per unanimitat en Consell d’Administració la unificació de tots els seus serveis en una mateixa seu situada al carrer Avellanas de València, cosa que suposarà un estalvi de 240.000 euros en concepte de lloguer durant els pròxims tres anys.

Segons apunten des de la gerència de l’empresa, formada per Josep Ramon Tiller i Agustina Brines, “després de realitzar un detallat estudi tècnic hem conegut que les actuals dependències centrals no estan adaptades per al seu ús com a oficines, cosa que ja és suficient motiu per al trasllat; pel que hem aprofitat per a unificar totes les seus amb l’objectiu de millorar el servei als ajuntaments i reduir notablement el cost dels lloguers”.

El trasllat definitiu a la nova seu de la calle Avellanes està previst per al pròxim 1 de febrer, una vegada concloguen els treballs previstos per a condicionar les oficines a les necessitats de les àrees i departaments d’Imelsa.

Al servei dels ajuntaments

Imelsa ha creat una nova estructura departamental basada en la promoció econòmica i la sostenibilitat mediambiental amb l’objectiu de millorar el servei als ajuntaments de la província de València.

Un dels eixos d’actuació es durà a terme des de l’àrea de Promoció Econòmica, Innovació i Projectes de Formació, que engegarà plans de foment de l’emprendedurisme, generació d’ocupació, innovació i sostenibilitat productiva; així com programes de formació transversal i projectes europeus.

De l’àrea de Gestió Forestal i del Mitjà Rural dependran les actuals brigades forestals de la Diputació. Així mateix, es preveu la creació d’un projecte pilot per a la promoció de l’ús tèrmic de la biomassa agroforestal, produïda sosteniblement en la província de València amb gestió i instal·lacions públiques.

L’àrea de Regeneració de Zones Verdes Urbanes tindrà dos grans eixos d’actuació: el condicionament de barrancs i la creació de les denominades “brigades verdes”, les quals centraran la seua labor en l’entorn urbà i periurbà que els municipis, així com en la conscienciació mediambiental de la ciutadania.

L’empresa de la Diputació també crearà un àrea de Medi Ambient, en el qual s’integrarà l’actual departament d’Arbres Monumentals i que també inclourà una Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, així com un programa de foment de l’agricultura ecològica i un departament de gestió forestal.

Imelsa assumeix la gestió de l’àrea de Turisme de la Diputació, que treballarà sota les directrius del propi servei de la corporació i en coordinació amb el Patronat Provincial de Turisme.

El nou organigrama es completa amb el servei d’Estudis i Estratègia Local, que inclou l’Observatori Socioeconòmic i de la Sostenibilitat de la província de València; i el departament d’Informació Territorial, des del qual s’estudia la distribució territorial de la població, la realitat tributària i les infraestructures i equipaments dels municipis valencians.