Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua va celebrar dissabte la XIIIa edició de la Nit d’Escola Valenciana amb vora 400 persones, que s’acostaren a la Ribera, concretament als Salons San Patricio d’Alginet, per a compartir junts una vetllada nodrida de revelacions. En aquest context, amb el títol De la nit al dia, Escola Valenciana ha premiat amb els Guardons Intentant la Llibertat, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro, dos entitats compromeses amb la llengua, la cultura i els valors de respecte a la natura, i un personatge clau en el bagatge d’Escola Valenciana.

Mostrant el recolzament de la Diputación després de molts anys sense suports a Escola Valenciana, assistiren a l’acte la vicepresidenta Maria Josep Amigó; els diputats Xavi Rius i Ivan Martí; Vicent Marzà; Joan Baldoví; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i el portaveu de Compromís, Fran Ferri, entre altres personalitats.

En la modalitat d’ús social del valencià ha sigut guardonada l’Associació d’Editors del País Valencià pel compromís com a entitat que basteix la conservació i la difusió de la llengua. El reconeixement extraordinari, que s’atorga a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la cultura, ha recaigut en la plataforma Xúquer Viu, mentre que el guardó a la trajectòria individual, que es lliura a persones que treballen pel valencià en l’àmbit educatiu, s’ha atorgat a un històric de l’entitat, Josep Chaqués, mestre i expresident de la Fundació Sambori, que a més va ser el primer president d’Escola Valenciana.