El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, s’ha reunit amb l’alcalde de Chelva, Roberto Rubio, i amb la tècnic de desenvolupament local, Gloria Ródenas, al Palau de la Batlia.

L’alcalde Roberto Rubio ha traslladat a Xavier Rius l’objectiu del govern local «de convertir Chelva en el referent cultural dels Serrans».

El primer edil ha sol·licitat la col·laboració de la institució per al XIX Festival de Varrativa Oral Cuentantón, que se celebrarà al gener del 2016.

Rius ha mostrat el compromís de l’Àrea de Cultura amb les tradicions autòctones i ha assegurat que el festival de narrativa oral comptarà amb l’ajuda de la Diputació en les pròximes edicions.

Un altre dels projectes abordats en la reunió ha sigut la commemoració del 80 aniversari de Chelva com a seu de l’Estat Major de l’Exèrcit. Per a commemorar l’efemèride, l’Ajuntament de Chelva vol editar uns quarderns temàtics, «semblants als editats pel Servei d’Investigacions Prehistòriques del Museu de Prehistòria de València».

A més, a propòsit d’aquesta singularitat històrica xelvana, i de la seua inclusió en la línia de defensa XYZ, l’Ajuntament també participarà en la gran exposició sobre la Segona República que està produint el MuVIM i que serà inaugurada al gener vinent.