El Museu Valencià d‘Etnologia inicia els tallers familiars i didàctics de l’exposició “Doctor Carsí, Supose?”. Des del diumenge 6 de desembre i fins a finals de gener el Museu Valencià d’Etnologia muntarà tallers sobre l’exposició dedicada al Doctor Mariano Carsí.
La mostra exhibeix el llegat donat per la seua vídua, María Londero, al Museu Valencià d’Etnologia que integra més de 800 peces atresorades durant quasi mig segle de treball com a metge en hospitals i companyies mineres del Congo (entre 1958 i 2001).
Per a completar l’exposició, i com és habitual en la programació del Museu Valencià d’Etnologia, es desenvolupen una sèrie d’activitats paral·leles. En aquest cas s’han organitzat tres propostes, totes elles dirigides a públic familiar durant els diumenges: croms, taller de geometries i pentinats africans.
Croms del col·leccionable Doctor Carsí
Tots els que visiten l’exposició i participen en els tallers rebran sobres de croms amb els quals completar un poster-àlbum col·leccionable, relatiu a la vida del Doctor Carsí en el Congo, a la problemàtica d’aquest país africà i als interessants motius decoratius desenvolupats pels congolesos.
Taller de Geometries del Congo
L’ètnia congolesa Kuba utilitza patrons geomètrics que estan presents en tota la seua vida quotidiana, des dels seus teixits fins als seus mobles. Els xiquets i xiquetes podran conèixer com inventaven els seus patrons de geometries, i desenvolupar amb aquestes tècniques les seues pròpies creacions
Taller de Pentinats Africans
La trena és producte de la torsió de diverses fibres i utilitzada com a pentinat resulten molt benvolguts a Àfrica. Els participants podran trenar per a fer cordes, cistelles, i per descomptat, el cabell.
Públic familiar
Els tallers estan destinats a públic familiar i s’impartiran els diumenges 6,13 i 20 de desembre de 2015 i 10, 17, 24 i 30 de gener de 2016, en horari de 12:30 a 13:45.
Les entrades es repartiran en el punt d’informació a partir de les 10.30. La persona encarregada dels tallers arreplegarà el públic en el punt d’informació a les 12.30. En cada sessió poden participar de 25 a 30 persones.