La Diputació de València ha aprovat finançar amb un total de 705.000 euros 25 projectes de cooperació internacional i accions de sensibilització social per al desenvolupament, dirigits per Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (ONGD) amb presència i delegació en la província.
El diputat responsable de Cooperació Internacional, Emili Altur, ha destacat que “el poble valencià ha de seguir sent solidari amb els que més ajuda necessiten per a tenir una vida digna, dins i fora de les nostres comarques”, així com la voluntat de l’equip de Govern de la seua corporació de “continuar incentivant i participant activament en l’encomiable labor que realitzen les diferents ONGD situades en els nostres municipis”.
Les accions corresponen a la convocatòria 2015 de subvencions en aquest àmbit de la institució, resolta per la Junta de Govern, prèvia reunió del Consell Assessor de Cooperació Internacional de la Diputació.
El Consell Assessor que presideix Altur ha reunit enguany, per primera vegada, a representants de tots els grups polítics de la corporació, juntament amb els representants de la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD), l’empresa avaluadora i a l’equip tècnic de l’àrea de Cooperació Internacional, “per a informar-los de quin ha sigut el procés de selecció de beneficiaris, en un exercici de transparència amb totes les parts i amb la finalitat de garantir la màxima objectivitat i claredat en l’adjudicació d’ajudes a la cooperació internacional”, ha explicat el diputat.
A més, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, va rebre als assistents a la trobada i es va interessar tant per la qualitat com pels objectius dels projectes seleccionats.

Programes i accions
Es tracta de 16 Programes i Projectes de Cooperació al Desenvolupament en altres països, subvencionats amb un total de 655.000 euros, que han sigut seleccionats entre un total de 41 propostes.
Les ONGDS beneficiàries en aquest àmbit són Cerai, Fundació Dasyc CV, Petjades, Farmamundi, Fundació Musol, Cesal, Terra Pacífic, Fundació Mainell, Consell Interhospitalario de Cooperació, Solidaritat Internacional, Creu Roja Espanyola, Mans Unides, Voluntariat Internacional per al Desenvolupament, l’Educació i la Solidaritat (Vinyes), Ecosol, Fundació Intered CV i Psocólogos Sense Fronteres.
Els projectes es duran a terme en 10 països d’Àfrica, Sud-amèrica, Centreamèrica, Àsia i Orient Pròxim.
A més, la Diputació subvencionarà amb un total de 50.000 euros nou Projectes de Sensibilització i Educació per al Desenvolupament, a realitzar en les comarques de València, seleccionats entre 23 propostes.
Els nou projectes els duran a terme la Fundació Pau i Solidaritat, UNRWA Espanya, Globalmon, Farmamundi, l’Assemblea de Cooperació per la Pau, l’Associació d’Espanya amb Acnur, la Fundació ITAKA-Escolapis, la Fundació Joves i Desenvolupament, i la Fundació Proclade.
En la valoració de les sol·licituds, la corporació valenciana considera prioritàries, entre unes altres, les propostes que contribueixen a l’eradicació de la pobresa, la protecció i el respecte als drets humans, l’enfortiment de les estructures democràtiques i l’enfortiment del teixit social i la participació ciutadana, l’equitat de gènere i la protecció i millora del medi ambient.