l diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius s’ha reunit amb l’alcaldessa de Macastre, Maria José Casero, en la seu del govern provincial.

Durant la reunió, l’alcaldessa va sol·licitar al diputat de Cultura la col·laboració de la Diputació de València per a la futura engegada de noves infraestructures culturals.

Rius va explicar a María José Casero els nous criteris generals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València entre els quals destaca la coordinació de plans conjunts per als municipis de totes les comarques valencianes.

“Volem incentivar la convocatòria de programes col·lectius sobre els projectes singulars amb l’objectiu de democratitzar les ajudes per a facilitar que tots els municipis, amb independència de la seua grandària, ubicació o color polític, accedisquen a les mateixes eines de gestió i subvencions”, va comentar el diputat Xavier Rius.

María José Casero va mostrar la seua satisfacció per la trobada mantinguda amb el diputat de Cultura així com la seua total conformitat amb els nous criteris generals de l’Àrea de Cultura de la Diputació.

Suport i posada en valor del patrimoni

El diputat de Cultura va comentar a l’alcadesa de Macastre que les noves línies de programació i subvencions seran efectives a partir de 2016 i prevaldran la posada en valor i projecció del patrimoni cultural valencià.

En aquest sentit, el diputat va comentar la necessitat d’impulsar projectes culturals, que promoguen la transversalitat comarcal, és a dir que incidisquen en l’horitzontalitat del territori, de tal manera que interior i costa queden units per accions culturals, musicals i artístiques comunes.