El Museu Valencià d‘Etnologia continua demà el cicle d’activitats culturals dedicat a l’exposició “Crònica de la Gran Guerra. L’Arxiu de Tànger”.

El cicle, que inclou cinema i conferències sobre la Primera Guerra Mondial, ofereix la projecció de “All Quiet on the Western Front” (Sense novetat en el front) demà, a les 19:30, en el Saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència.

Robert Martínez Canet, conservador del Museu Valencià d’Etnologia, serà l’encarregat de presentar el film, dirigit en 1930 per Lewis Milestone, basat en la novel·la homònima de l’escriptor alemany Erich María Remarque que plasma els sentiments, sensacions i desil·lusions d’un grup de joves estudiants que són enviats al capdavant en la Primera Guerra Mondial.

La programació d’activitats complementàries a l’exposició “Crònica de la gran guerra” conclourà amb la projecció de dues pel·lícules en el mes de febrer: “Un long dimanche de fiançailles” de Jean-Pierre Jeunet (4 de febrer) i “La masseria delle allodole” dels germans Paolo i Vittorio Taviani.

El primer conflicte mundial modern

Tal com van comentar el diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, en la inauguració de l’exposició sobre la Gran Guerra, el museu de la Diputació “és el primer a exhibir la més àmplia mostra –més d’un centenar d’imatges- de l’arxiu fotogràfic adquirit per la Casa de la Imagen de Logroño després de ser trobat en un mercat ambulant de Tànger en 1999”.

Segons va apuntar Rius, “aquesta gran crònica feta imatge ofereix una visió, des de dins, de la vida en el front durant el primer conflicte mundial modern, açò és, des de la conceptualització moderna de la guerra”.

Francesc Tamarit va assenyalar la indubtable dimensió etnològica de l’exposició “perquè la Gran Guerra inicia un cicle històric del que encara som hereus”.