La gerència d’Imelsa ha començat a Benagéber i Sinarcas una ronda setmanal de visites als municipis on tenen les seues bases les Brigades Forestals.

Segons el gerent Josep Ramon Tiller, «l’objectiu d’aquestes visites és conèixer de primera mà les necessitats que ens traslladen els alcaldes i alcaldesses, explicar els nous serveis d’Imelsa en matèria mediambiental i visitar les bases de treball de les brigades forestals».

En aquest sentit,  Tiller ha indicat que «una de les nostres prioritats és millorar les condicions de treball dels brigadistes forestals, i açò comença per revisar l’estat de totes les seues bases i punts de vigilància, per a assegurar-nos que estiguen en perfectes condicions».

Reunions a Benagéber i Sinarcas

Josep Ramon Tiller i el coordinador general de brigades forestals,Voro Femenia, s’han reunit ja amb l’alcalde de Benagéber, Rafael Darijo, i l’alcaldessa de Sinarcas, María José Clemente.

En aquestes trobades, s’ha instat als primers edils al fet que des dels ajuntaments s’establisca un pla anual de sol·licituds de treballs per a les brigades «amb l’objectiu de poder planificar les actuacions i coordinar-les amb les necessitats dels altres pobles de la zona, ja que l’àmbit d’actuació de les brigades no es limita a les localitats en les quals estan les bases, sinó que es tracta de donar un servei global a la totalitat dels municipis de la província de València».

Així mateix, s’ha establit com a labor prioritària de les brigades millorar l’estat dels camins forestals, fent faixes auxiliars que permeten l’accés de vehicles, tant per als veïns i visitants com per a unitats d’emergència en el cas que es produïsca algun conat d’incendi.

Nous serveis en matèria mediambiental

Els gerents d’Imelsa, Josep Ramon Tiller i Agustina Brines, van anunciar una profunda reestructuració de l’empresa «per a millorar el servei als ajuntaments i promoure el desenvolupament econòmic dels pobles».

Una de les grans apostes de Imelsa són les actuacions relacionades amb el Medi ambient, ja siga a través de les brigades forestals— integrades en l’àrea de Gestió Forestal i del Mitjà Rural—, regeneració de zones verdes urbanes i el propi àrea de Medi Ambient de l’empresa pública.