La Diputació de València, a través de la marca València Turisme, patrocina la Volta a la Comunitat Valenciana 2016 Banc de Sabadell, que torna després de vuit edicions sense celebrar-se i arrancarà el 3 de febrer a Benicàssim i acabarà el 7 de febrer a València.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, i la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, han assistit aquest matí a l’acte de presentació oficial de la prova.

L’acte, presidit pel director de la Volta ciclista, Àngel Casero, també ha comptat amb el director tècnic de la Volta Ciclista, Rafa Casero, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maria Teresa Girau, el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos, i el director general d’Esports, Josep Miquel Moya.

La diputada de Turisme, Moncho, ha destacat en la seua intervenció que «la nova marca turística de la província, València Turisme, estarà present en totes les etapes de la Volta per a promocionar el nostre territori en tot el món gràcies a la presència de la prova en els mitjans nacionals i internacionals».

Per la seua banda, Isabel García ha donat l’enhorabona a l’organització de la Volta ciclista i ha ressaltat «l’aposta que la Diputació de València fa per l’esport, tant popular com d’elit, renovant el nostre compromís amb el ciclisme».

En el transcurs de l’acte, Àngel Casero ha agraït la coŀlaboració de tots els patrocinadors i ha destacat que «la Volta torna per a quedar-se», una volta que es divideix en cinc etapes, que passen per molts municipis amb l’objectiu «que la gent veja els ciclistes professionals tan prop com siga possible».

Recorregut de la Volta a la Comunitat Valenciana

El recorregut total de la Volta a la Comunitat Valenciana es divideix en cinc etapes repartides en les províncies d’Alacant, València i Castelló.

La primera etapa, prevista per al 3 de febrer, començarà a Benicàssim i acabarà a Oropesa. «Es tracta de pujar i baixar contínuament per a acabar amb 3 km en pla per a agafar velocitat» —ha destacat Àngel Casero. El segon tram continuarà per la província de Castelló i arribarà a Fredes (la Pobla de Benifassà), el 4 de febrer.

La tercera etapa és la més plana i anirà per la província de València des de Sagunt fins a Alzira el 5 de febrer, i la quarta es disputarà a la província d’Alacant, des d’Orihuela fins a l’àrea recreativa Xorret de Catí (Castalla), el 6 de febrer.

La Voltaciclista finalitzarà a València amb un circuit urbà el 7 de febrer. «En aquesta etapa s’instal•larà una zona per a donar presència als patrocinadors i es cuinarà una paella per a cinc-centes persones» —ha explicat el director de la Volta.

25 equips participants i 196 corredors

La Volta, reservada per a les categories professionals, se celebrarà del 3 al 7 de febrer i comptarà amb la participació dels millors equips del panorama actual i la seguretat d’oferir un magnífic espectacle per als municipis de la comunitat autònoma.

En la Volta està confirmada la participació de 196 corredors de 25 equips de diferents nacionalitats: holandesos, belgues, alemanys, italians, japonesos, espanyols, etc.

Concretament, estan inscrits els equips Team Sky, MovistarTeam, Astana Pro Team, Etixx-Quick Step, Team Katusha, Cannondale Pro Cycling Team, IAM Cycling, Cofidis, Team LottoNL-Jumbo, Roompot, Bardiani-CSF, CCC Sprandi Polkowice, Murias Taldea, Burgos BH, Caja Rural-Seguros RGA, Selecció Espanyola, Wanty Group Gobert, Kinan Cycling Team, RusVelo, Team Roth, Southeast Pro Cycling Team, Tuşnad Cycling Team, GM Europa Ovini, Area Zero Pro Team i Lokomotiv.