Requena celebra la XXIII Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat, del 12 al 14 de febrer, amb la col•laboració de València Turisme.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, han visitat aquest matí la fira acompanyades de l’alcalde de Requena, Mario Sánchez, i els regidors José Chirivella, Mª José Martín i Mª José Arroyo.

Maria Josep Amigó, que ha assistit aquesta vesprada a la inauguració oficial del certamen, ha assenyalat que “en la Diputació tenim clar que hem d’estar al costat dels pobles a peu de carrer, coneixent la realitat de cadascun d’ells i de cadascuna de les comarques. El suport de la diputació és important però no solament l’econòmic sinó també el moral i des de la Diputació estarem al costat dels nostres pobles sempre que ens necessiten”.

Per la seua banda, la diputada de Turisme ha destacat que “València Turisme col•labora amb totes aquelles iniciatives que permeten potenciar el sector turístic en el nostre territori i la Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena és un esdeveniment idoni per a estar presents i col•laborar en la promoció de la gastronomia típica valenciana i en l’oferta turística d’interior”.

El certamen gastronòmic, que se celebra en el recinte firal de Requena, ofereix als visitants els embotits més tradicionals com a llonganisses, botifarres, sobrassades, salsitxons, xoriços, “güeñas”, etc.

A més, es pot degustar altres productes típics com a formatges, dolços, congret típic requenense, oli, caves i vins de la D.O Utiel-Requena i plats elaborats per l’Associació de Mestresses de casa.

El Patronat de Turisme també participa en la fira gastronòmica amb l’objectiu de promocionar els atractius turístics del territori valencià, en un estand d’informació turística.

Activitats

Com altres anys la fira compta amb múltiples activitats per a tota la família entre les quals destaquen la celebració del Concurs d’elaboració de cachulí, un plat típic local. A més, s’han organitzat tallers infantils i tastos de vins dels cellers de la D.O. Utiel-Requena.

El preu del tiquet degustació és de 8 euros el divendres, i deu euros el dissabte i el diumenge. La reserva anticipada del tiquet inclou la visita gratuïta a tres museus o monuments del municipi. Aquesta promoció també és valida presentant el bitllet de tren a l’hora d’adquirir el tiquet i a més, hi haurà un descompte del 10% en la compra de productes en les carnisseries expositores.