La Diputació de València ha celebrat aquest matí la sessió plenària del mes de febrer, en la qual s’han aprovat tots els punts de l’orde del dia, la majoria referents a la gestió interna de la Diputació.
En finalitzar el Ple, la diputada Isabel García ha llegit el manifest del Dia Internacional de la Dona Treballadora, en el qual es reivindica una societat en què les dones visquen lliures de violència i «s’anomene el problema amb el seu nom: discriminació, desigualtat, patriarcat i masclisme». El document conjunt també arreplega que «la solució a la profunda desigualtat entre hòmens i dones es diu feminisme. Han sigut molts els intents d’eliminar la consistència ideològica i la tradició política i inteŀlectual del feminisme i la seua lluita social llarguíssima. És hora de parlar clar i de donar solucions. El fum i la confusió no són, no haurien de ser, instruments polítics». El manifest es clar en reflectir la postura que «sempre contra el masclisme significa impulsar un gran pacte institucional, polític i social contra totes les violències de gènere, un pacte d’estat que aconseguisca eradicar la manifestació més extrema de la desigualtat».

 

Proposicions contra l’assetjament escolar i la xarxa d’oficines bancàries en els pobles més xicotets
Les proposicions presentades per a l’aprovació en el Ple han sigut la proposta del president perquè els expedients d’Assumptes Taurins i la gestió de la plaça de bous els dictamine la Comissió Informativa d’Hisenda, Especial de Comptes i Infraestructures. També s’ha aprovat la modificació de representants en la Junta General de Girsa.

 

Dos proposicions presentades pel Partit Popular s’han consensuat entre tots els grups polítics: prendre les mesures oportunes per a previndre l’assetjament escolar en la província i sobre la mediació de la Diputació per a facilitar l’accés a caixers automàtics en els municipis en què no hi ha entitats bancàries. En la primera proposició conjunta, la diputada Mercedes Berenguer ha explicat que la Diputació s’uneix, com no podia ser d’una altra manera, per a lluitar contra l’assetjament escolar, però amb activitats formatives, per a les quals sí que té competències, i coordinadament amb la Generalitat Valenciana. El problema dels municipis més xicotets, on van tancar els bancs i caixes d’estalvi, ha tornat a portar-se al Ple, aquesta vegada amb una proposició conjunta, encara que el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha volgut aclarir que «l’acció que comencem no és una línia de suport als bancs, sinó als ajuntaments».