La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha reivindicat la internacionalitat creativa valenciana en l’acte organitzat pel Patronat Provincial de Turisme en l’Ateneu Mercantil de València després de la preestrena del documental “El Arquitecto de Nueva York”, dedicat a Rafael Guastavino.

En la seua intervenció, Pilar Moncho ha agraït la col·laboració en l’acte de l’Ateneu Mercantil la presidenta del qual, Carmen de Rosa, també ha assistit juntament amb la directora del documental, Eva Vizcarra.

“Des del Patronat Provincial de Turisme volem que els pobles i comarques valencians també siguen coneguts i reconeguts pels valors internacionals dels seus grans protagonistes. Com Rafael Guastavino, l’arquitecte valencià pioner i emprenedor que, avançat al seu temps, va dibuixar el cel de Manhattan i de les grans ciutats de la costa Est americana”, ha assenyalat la diputada de Turisme.

En aquest sentit, Pilar Moncho ha convidat “tots els seguidors i enamorats de l’arquitectura de Guastavino a vindre als pobles valencians on podran reconèixer la seua petjada arquitectònica en molts dels nostres carrers i edificis”.

Rafael Guastavino va dibuixar més de 500 edificis en les grans metròpolis americanes, i ho va fer, tal com ha destacat la diputada de Turisme de la Diputació de València, “a la manera valenciana, emprant l’arquitectura del taulell, una de les més afamades construccions autòctones valencianes”.