Un total de 23 brigades de l’empresa pública de la Diputació de València Impuls Econòmic Local, han participat en els treballs d’extinció de l’incendi que es va declarar dissabte passat en el terme municipal de Segart, en la Serra Calderona.
La brigada forestal de Serra va ser la primera a arribar a la zona, i va col·laborar amb els efectius del Consorci Provincial de Bombers en l’atac inicial per a l’extinció del foc.

A continuació, una vegada establit el Lloc de Comandament Avançat (PMA), les brigades mobilitzades es van centrar en l’estabilització i rematada del perímetre de l’incendi, amb l’objectiu d’impedir la seua expansió i evitar reproduccions.
Dos coordinadors de zona i el responsable de Brigades Forestals d’Impuls Econòmic Local, van romandre en la zona de l’incendi recolzant la labor dels més de 100 brigadistes que van ser mobilitzats per torns, en coordinació amb els altres organismes implicats en l’extinció del foc.

El Parc Natural de la Serra Calderona constitueix un dels paratges de major valor ambiental de la província de València. La seua facilitat d’accés i la proximitat a la ciutat de València fa que siga un enclau molt transitat, per la qual cosa és fonamental una ràpida intervenció en cas de conats d’incendi.