El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i la vicepresidenta, Maria Josep Amigó han participat aquest dilluns en la presentació de la Primavera Educativa, un esdeveniment que se celebrarà entre el 13 i el 15 de maig en l’antic llit del riu Turia, amb més de 500 centres educatius i 1.500 activitats programades. La corporació provincial disposarà d’una carpa de 150 metres quadrats amb l’oferta dels seus centres formatius i tallers per als visitants.

La Diputació divulgarà les titulacions de Gestió Forestal, Tècnic Superior de Vitivinicultura i Tècnic Mitjà d’Olis d’Oliva i Vins que s’imparteixen en les escoles de Catarroja i Requena; l’activitat de l’IVAF, un centre d’integració preferent des del primer cicle d’Infantil per a alumnes amb deficiències auditives; els tallers d’agricultura ecològica i alimentació que s’imparteixen en col·legis en Infantil i Primària amb la col·laboració de la Unió de Llauradors; la formació adaptada de la Misericòrdia, que possibilita l’accés a un cicle de grau mitjà sense haver acabat Secundària; i el vessant educatiu de les àrees d’Igualtat i Medi ambient.

La preocupació de la corporació és que els centres que s’han inscrit per a prendre part en la primavera educativa puguen fer-ho ¯sense que el cost econòmic siga un impediment», ha explicat el president, Jorge Rodríguez, en l’acte de presentació de l’esdeveniment en la Conselleria, on ha comparegut al costat del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i l’alcalde de València, Joan Ribó. «La nostra raó de ser és l’aposta clara pel municipalismo i la igualtat», ha afegit Rodríguez, que ha avançat que la quantitat que aportarà la institució, entre 100.000 i 150.000 euros, anirà destinada fonamentalment a garantir la presència dels centres de les comarques.

«En tots els pobles i les ciutats de la nostra província podem trobar experiències educatives innovadores», ha continuat el president, que ha insistit que «els municipis que vulguen i ho necessiten tenen en la Diputació un aliat». Es referia el president a l’«esforç conjunt» que han de fer les administracions públiques en benefici d’una educació «transversal i imprescindible». «Les administracions no són empreses privades que competeixen per una quota de mercat; estan per a col·laborar i donar respostes als ciutadans», ha afegit Rodríguez.

«Ho vam tenir clar quan col·laboràrem en el programa Xarxa Llibres i ho tenim més clar encara que es tracta de facilitar als ajuntaments i els centres inscrits de la província la seua participació en la Primavera Educativa», ha continuat el president de la Diputació, que cobrirà els materials i el desplaçament als centres de les comarques que no puguen fer-ho amb recursos propis.

Per la seua banda, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha agraït al president provincial la seua participació en l’esdeveniment i ha destacat la labor de la Diputació per a garantir l’assistència dels ajuntaments i centres educatius que han mostrat el seu interès en la primavera Educativa. A més de Marzà, en l’acte van estar presents el president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mònica Oltra; el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó, que va rebre el cartell de la Primavera Educativa al costat del president, Jorge Rodríguez.