El Museu Valencià d’Etnologia i l’Associació d’Estudis del Cant Valencià organitzen per cinquè any consecutiu la Cantà del Carme. L’acte serà demà, 13 de març, a les 17:30 i es realitzarà un recorregut amb actuacions de versadores, cantants i músics per les falles del barri del Carme de València.
La “Cantà” fomenta la divulgació i conservació d’aquesta tradició oral valenciana, així com els seus valors antropològics, històrics, socials, existencials i artístics. L’acte comptarà amb la participació de cantaors consagrats i nous valors del gènere pertanyents a diferents escoles de la Comunitat, com de València, Bétera, Quart i El Puig. Comptarà amb la presència també d’una colla de corda, de la colla de vent del Puig, i d’una dolçaina i tabalet. Es continua així amb la recuperació d’una tradició que aconsegueix la seua cinquena edició promovent el Cant Valencià, el cant expressiu de la tradició oral representativa dels valencians, que integra els coneguts “cant d’estil” i els “albaes”.

Tallers familiars de Pilota Valenciana

El Museu Valencià d’Etnologia realitza tallers de Pilota Valenciana tots els diumenges, del 6 al 20 de març, destinats a un públic familiar, amb xiquets majors de quatre anys acompanyats per adults. L’horari és de 12:30 a 13:45 i les entrades es repartiran en el punt d’informació del C.C. La Beneficència a partir de les 10:30. El taller de Pilota Valenciana s’inicia amb una breu introducció a aquest esport tradicional de la Comunitat, amb una explicació sobre les modalitats, espais, sistemes de joc o les figures destacades. Després d’una explicació sobre la tècnica de la construcció de pilotes, els xiquets podran elaborar la seua pròpia. Aquesta activitat està relacionada amb l’exposició itinerant “Faixa Roja, Faixa Blava. La pilota valenciana” produïda pel Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de la Pilota del Genovés. El Museu Valencià d’Etnologia té previst realitzar durant tots els diumenges del primer semestre de l’any aquestes sessions, amb l’objectiu d’acostar d’una forma entretinguda el missatge de les exposicions del museu.

agenda_03_2014_cantadelcarme