La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia presenta aquesta vesprada a les 19:00 el llibre El món en un plec: aproximació a la literatura popular dels segles XVIII i XIX a València, de l’autora Rosa Cañada. L’acte serà en la sala de lectura i estarà presentat per Antoni Tordera, catedràtic universitari, director teatral i dramaturg.
El llibre mostra escrits dels segles XVIII i XIX, tant en castellà com en valencià, que van ser difosos per cecs i recitadors de carrers. En ells es reflecteixen els gustos i preferències de públic, així com la utilització que es feia dels gèneres literaris. Es tracta de textos utilitzats pel poder per a aprendre a llegir i que van ser refugi de la llengua autòctona en un període de decadència. Rosa Cañada recopila i estudia els plecs de les biblioteques valencianes a les quals han arribat a través de les donacions de bibliófIilos i col·leccionistes. Rosa Cañada Solaz és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València i doctora cum laude per la mateixa Universitat. Va obtenir una beca del Ministeri de Cultura per a la recuperació del patrimoni literari i musical. Durant alguns anys va ser becària de recerca de Bancaixa en el Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València. Fins a gener de 2015 va compaginar la recerca amb la docència com a catedràtica de Llengua Castellana i Literatura en l’IES Garrigosa de Meliana, on va exercir, a més, com a directora. Des de febrer de 2016 és la cap del Servei de Relacions Institucionals de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
Al llarg de l’any 2016, la Biblioteca del Museu Valencià d‘Etnologia duu a terme el programa «En veu alta a la Biblioteca», en el qual es fan presentacions de llibres relacionats amb l’antropologia i etnologia. El passat mes de febrer es va presentar el llibre Paraules majors, un viatge per la memòria rural, d’Emilio Gancedo. El cicle continuarà amb dues presentacions més al llarg d’aquest curs, que seran l’11 de maig i l’1 de juny.