La Diputació de València col·labora en l’organització del I Certamen Internacional de Forners Artesans que s’ha inaugurat hui al Palau de l’Exposició de València. A l’acte ha assistit la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, junt amb Juanjo Rausell, president del Gremi de forners i pastissers de València, l’alcalde de València, Joan Ribó, i un representant de la Unió Internacional de Forners.

Maria Josep Amigó ha afirmat durant la seua intervenció que aquestes jornades “són una nova oportunitat de posar a València en el mapa, però en aquest cas per una cosa bona, per un sector tradicional com són els forners”. La vicepresidenta ha destacat que aquest ha sigut sempre “un gremi actiu i dinàmic” i ha afegit que “cal posar-lo en valor ja que València dins el que és la seua oferta turística té una part important de gastronomia”.

Aquest congrés, al que s’han inscrit 230 alumnes, es celebra fins el diumenge 17 d’abril. Entre les activitats que es realitzaran figura la presentació de la “Ruta del bon pa a València – Panàtics” i l’entrega de la “Llesca d’Or 2016”.

Les jornades també inclouen conferències on participaran figures com Carles Mariel, professor de l’escola Richemont Suiza a Alacant, Txema Pascual, de Artepan de Vitoria-Gasteiz o Eduardo Crespo, de Fleca Balmes de Barcelona. A més, els alumnes de l’Escola d’oficis de Vannes tindran l’oportunitat de realitzar demostracions de les seues habilitats.

L’última jornada es dedicarà a la promoció del bon pa i n’hi hauran classes didàctiques per a xiquets on podran elaborar ells mateixos el pa.