L’empresa pública de la Diputació de València Impuls Econòmic Local ha culminat els treballs de condicionament de la massa forestal existent en la Devesa de Godella.

Les brigades forestals de València I-B i València II-A han sigut les encarregades de condicionar en aquest paratge de més de 16.000 metres quadrats.

Els gerents, Agustina Brines i Víctor Sahuquillo, han visitat la zona acompanyats per l’alcaldessa de la localitat, Eva Sanchis, qui ha volgut “agrair la ingent labor realitzada per les brigades en aquesta zona, ja que ha sigut quasi un treball d’artesania, respectant les espècies autòctones per a potenciar el valor botànic del parc”.

En aquest sentit, Sanchis ha destacat “la comunicació constant que ha existit entre els tècnics municipals i els responsables de brigades, que ha permès que els treballs realitzats s’ajusten perfectament a les necessitats que els van plantejar al seu moment”.

Els gerents d’Impuls Econòmic Local han assenyalat que “la col·laboració institucional és clau perquè aquest tipus de treballs es duguen a terme amb les màximes garanties, reduint el risc d’incendis forestals”.

Sahuquillo i Brines han incidit en “la importància d’aquesta actuació preventiva, ja que la massa forestal era molt abundant, i s’havia convertit en un perill potencial per a la ciutadania en cas que es declare un incendi”.

Els treballs realitzats per les brigades forestals han consistit en la neteja selectiva i condicionament de la zona, respectant la vegetació autòctona, així com l’eliminació d’elements perillosos, com a arbres caiguts o afectats per alguna malaltia o plaga.