Enguany, per primera vegada, la Diputació de València estarà present en les nouTrobades d’Escoles en Valencià de les comarques valencianes amb el lema ‘Un país d’escoles’. La Unitat de Normalització Lingüística ha participat ja en la trobada a Montaverner (la Vall d’Albaida), a Barxeta (la Costera), Vilamarxant (Camp de Túria), Algemesí (la Ribera) i el Puig (l’Horta Nord), i continuarà amb Sedaví, Patraix, el Port de Sagunt i la Font d’en Carròs

A l’estand de la Diputació les famílies participen en una sessió fotogràfica (photocall)en la qual poden utilitzar emoticones o cartells amb frases enginyoses com: «Sempre plou quan no hi ha escola», «Jo volia llepolies», «Sóc una fera ferotge», «Jo estudie en valencià», etc.

Els participants reben com a obsequi una motxilla amb el lèxic de les primeres paraules, amb un disseny de l’alumne l’Escola d’Art i Superior de Disseny, Christian Lago. Les motxilles, disponibles en cinc colors, estan fabricades íntegrament a Benirredrà i representen el vocabulari de l’orquestra, la festa d’aniversari, les formes geomètriques, la ciutat, la platja, la granja, el parc, el jardí, la cuina i la visita al metge.

Les fotografies són publicades en les xarxes socials de la Unitat de Normalització Lingüística: Facebook «Valencià a la Dipu», Twitter @ValenciaalaDipu i Instagram @ValenciaalaDipu. Els seguidors reben informació de les activitats i de les subvencions, ajudes, cursos i tallers de promoció de l’ús del valencià, a més d’un servei de consultoria lingüística.

Assistència d’autoritats

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, també alcalde d’Ontinyent, va assistir a la trobada de la seua comarca, a la Vall d’Albaida. La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Vicent Bort, participaren en la trobada al Puig; i a la trobada d’Algemesí, a més de la majoria d’alcaldes de la comarca, hi assistí el diputat d’Informàtica, Ivan Martí.

Amigó y Bort