L’empresa pública de la Diputació de València, Impuls Econòmic Local, engegarà un pla d’acció per a promoure l’ocupació en la província de València.

La iniciativa, que es durà a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Innovació i Projectes de Formació de l’empresa, atendrà a dos grans grups de població: els menors de 30 anys i els majors de 45, especialment aquells en risc d’exclusió social.

Per a açò, des d’Impuls Econòmic Local es treballarà en coordinació amb altres organismes públics, com l’Estat, a través del seu Programa de Garantia Juvenil, i els diversos programes d’actuació que provenen del govern de la Unió Europea.

Segons indiquen des de la gerència de l’empresa, formada per Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, “amb aquestes actuacions es pretén fer front a un dels reptes més importants de la nostra societat, que és l’accés a l’ocupació, posant l’accent principalment en els aturats de llarga durada pel perill d’exclusió social”.

Brines i Sahuquillo expliquen que “l’estimulació de les economies locals i la promoció de l’ocupació són la base de l’objecte social d’Impuls Econòmic Local, per la qual cosa les actuacions en aquesta direcció s’executaran de manera transversal en l’empresa”.

En aquest sentit, des de l’àrea d’Estudis i Planificació Estratègica es treballa ja en la creació d’una xarxa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL’s) a nivell provincial amb l’objectiu de fomentar la seua coordinació i millorar el servei que ofereixen a la ciutadania.

Així mateix, es crearà un Grup Provincial de Suport que coordine, millore i equilibre les competències professionals del col·lectiu d’AEDL’s municipals.

Per a açò, ja s’ha engegat un programa de registre d’AEDL’s i tècnics de promoció econòmica per a aprofundir en el coneixement de la realitat municipal en matèria d’ocupació i desenvolupament local.