El gerent d’Impuls Econòmic Local, Víctor Sahuquillo, ha realitzat una visita a la base logística de les brigades forestals “amb l’objectiu de comprovar l’estat del material emmagatzemat i les necessitats de cara als mesos d’estiu, on es preveu un major nombre d’intervencions per emergències”.
Sahuquillo ha manifestat que “una gestió eficaç dels recursos de les brigades quant a maquinària i vestuari és fonamental perquè els serveis que es duen a terme cada dia siguen eficaços, per la qual cosa era prioritari conèixer de primera mà les demandes que realitzen els brigadistes”.

Una vegada aprovada per part del ple de la Diputació de València de l’encomana anual gestió de les brigades forestals, el gerent s’ha “compromès a agilitar al màxim la renovació de la maquinària per a arribar en òptimes condicions als mesos clau en la lluita contra el foc”.

Així mateix, des de la gerència d’Impuls Econòmic Local s’ha encarregat un estudi sobre la idoneïtat de la ubicació del taller-magatzem, “per a millorar la seua eficiència i reduir els costos, tant de temps com de quiilometratge, i poder així oferir un millor servei”.

Auditoria de les bases

De forma paral·lela, des de la gerència i la direcció de l’àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural continuen avaluant l’estat de les bases de les brigades, “per tal d’establir una sèrie de requisits mínims que entenem han de tenir aquestes estades, per a assegurar que la plantilla de brigadistes puga exercir la seua labor en les millors condicions de treball”, apunten des de gerència.

“Una vegada l’estudi de camp estiga finalitzat, es procedirà a elaborar un Pla de Millora en el qual figuraran les condicions que han de complir aquestes estades, ja que tenen una gran importància en el desenvolupament del treball de les brigades”.

Impuls Econòmic Local disposa d’una plantilla de 112 brigades forestals, distribuïdes en 56 municipis de la província de València. Cadascun d’aquests municipis posa a la disposició de la brigada una base en la qual s’emmagatzema el vehicle i la maquinària, i que serveix també com a punt de descans.

En aquestes bases també s’efectua la neteja i posada a punt tant de les eines de treball (desbrossadores, perxes, vestuari de seguretat, etc) com del propi vehicle de la brigada.

Així mateix, funcionen com a punt de trobada per als components de la brigada en casos de mobilitzacions d’emergència, ja siga per incendis forestals o per altres successos relacionats amb la meteorologia, com pluges torrencials o temporals de vent.