La Diputació de València ha acollit aquest matí la presentació del IV Desafiament contra el Crohn i la colitis ulcerosa que realitzarà el ciclista Miguel Ángel Rodríguez a partir del pròxim dia 13 de maig.

La vicepresidenta de la Diputació, María Josep Amigó, i la diputada d’Esports, Isabel García, han donat la benvinguda a l’alcalde de Bonrepòs i Mirambell, Rubén Rodríguez, municipi natal de l’esportista i del propi primer edil, que és el seu germà.

L’esportista de Bonrepòs i Mirambell realitzarà un doble repte enguany per a superar els desafiaments anteriors, ja que anirà des del seu poble a L’Horta fins a la localitat malaguenya de Fuengirola parant només per a les assistències tècniques i menjars, i posteriorment, en Borepòs farà un esforç final que suposa 24 hores de carrera en corró que és “el més dur psicològica i físicament, però fer-ho en el meu poble em dóna tota la força que necessite”, ha dit Rodríguez.

Amigó ha explicat que el seu veí, ja que la vicepresidenta és regidora de Bonrepòs i Mirambell i coneix a la família, és un exemple d’esforç i de solidaritat amb els afectats per aquesta malaltia.

“Tant Miguel Ángel com Rubén ha viscut la malaltia de Crohn que va patir la seua mare i retre-li homenatge com l’estan fent és molt bonic perquè a més ajuda al fet que la societat conega aquesta tremenda malaltia”, ha dit Amigó.

Per la seua banda, la diputada d’Esports, Isabel García, ha agraït que Rodríguez haja portat aquesta història fins a l’Àrea d’Esports de la Diputació que li ha fet d’altaveu per a donar a conèixer aquest repte en el qual es recaptaran fons per a l’associació ACCU el president de la qual, Joaquín Ponce, ha explicat les necessitats que tenen les persones afectades per aquesta malaltia crònica.

Una de les dades proporcionades per Ponce ha sigut que la malaltia de Crohn és diagnosticada en general a gent jove però en els últims anys s’ha triplicat l’aparició de casos en xiquets i aquest fet és de doble gravetat pel component associat al creixement físic i a les seues relacions socials.

L’alcalde de Bonrepòs i Mirambell, Miguel Ángel Rodríguez i Ponce han lliurat a Mª Josep Amigó i Isabel García les samarretes i polseres símbol d’aquest “IV Desafiament Mª Carmen Navarro”.