Representants dels pobles participants en el projecte pilot Smart Cities de la Diputació, entre els quals està l’Olleria, hi han celebrat aquest matí en aquest municipi de La Vall d’Albaida, una reunió,de treball amb el Diputat de modernització i administració electrònica Ivan Martí.
Una reunió, en la que els representants dels ajuntaments de l’Olleria, Alzira, Xeraco i Genovés -Venta del Moro, tot i que hi participa ha excusat la seua presència- han conegut de primera mà l’estat del projecte, després de sis mesos de treball.

“La reunió era necessària per explicar als pobles en quin punt està el projecte. S’ha passat ja la fase inicial d’anàlisi de dades, i volíem que els pobles veieren quines són les eines i quadres de comandament que van a haver de gastar, perquè pogueren plantejar els seus dubtes, així com aportar suggeriments. Són pobles molt diferents, i per tant, també són diferents les seues necessitats”, ha explicat Ivan Martí, Diputat de modernització i administració electrònica.
El projecte SmartDival contempla implantar tres experiències diferents que permeten als municipis participants conéixer el comportament del seu poble pel que fa a eficiència energètica, sistemes de reg i indicadors de ciutat. Com ha explicat l’alcalde de l’Olleria Julià Engo, “gràcies als sensors energètics que hem instal·lat estem estudiant el consum de la població tant d’energia elèctrica com d’aigua, d’aquesta manera podrem detectar si hi ha saturacions o mancances, i a partir d’ací fer un programa d’actuacions que ens permeta aprofitar millor l’energia sense malbaratar dels recursos”.
A més de poder controlar l’eficiència energètica i els sistemes de reg, el projecte també contempla una tercera experiència: els indicadors de ciutat. En paraules del diputat de modernització i administració electrònica “gràcies a aquests indicadors podrem relacionar totes les bases de dades que tenim tant els ajuntaments com a la diputació: dades demogràfiques, econòmiques, etc. D’una manera fàcil i ràpida i açò ens ajudarà a planificar actuacions futures”.