La junta general de l’antiga Imelsa ha aprovat el canvi de nom de l’empresa pública dependent de la corporació provincial, l’herència política de la qual continua investigant la justícia. Els gestors de Divalterra, com passa a anomenar-se l’empresa, han destacat la importància d’aquest pas en la recomposició de la reputació corporativa d’una entitat «amb molt de futur». Per a Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, «el projecte de Divalterra continua sent molt viable».
A més del canvi de denominació, la Junta ha aprovat també els comptes anuals i l’informe de gestió del 2015. Amb tot, i malgrat la importància d’aquest canvi de nom per a soterrar definitivament el passat de l’empresa pública, Sahuquillo i Brines asseguren que allò realment determinant és el gir que s’està produint en la gestió, dirigit a recuperar l’objecte social que arrepleguen els estatuts i que mai s’ha posat en pràctica. Eixe nou rumb polític passa per la dinamització econòmica dels municipis amb programes com la millora dels polígons industrials i les àrees comercials dels municipis amb el fi de generar ocupació. La recomposició d’eixa reputació corporativa de l’empresa pública ha començat amb un canvi de denominació que «ha fugit de les sigles» —en paraules de Víctor Sahuquillo. «La idea és sumar la part institucional amb la terra en què un ha nascut i amb què tots ens sentim identificats» —ha explicat el gerent de Divalterra, que actualment compta amb prop de vuit-cents treballadors.
La nova marca
La nova marca s’ha acabat formant amb dival, que es refereix a la Diputació, i terra, paraula que identifiquen com a seua tots els ciutadans de la província. La idea és combinar la part institucional amb l’emocional descobrint l’objecte social vertader de l’empresa, que és comprometre’s amb el desenvolupament econòmic dels ciutadans que habiten les comarques de la província.
Quant a la nova forma de gestionar, els gerents de Divalterra, Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, destaquen la fórmula «innovació, eficàcia i sostenibilitat». Amb aquestos principis es tracta de trencar amb el passat, no sols en la denominació, sinó també en el fons de la nova gestió, que es basarà en «desenvolupar les polítiques i serveis que porten prosperitat als municipis».
Amb Divalterra naix una nova forma de fer les coses en la línia de la nova Diputació que presideix Jorge Rodríguez, que té molt clar que «una altra forma de governar és possible».
El compromís amb la transparència i la qualitat és el punt d’arrancada d’una nova empresa pública, la missió de la qual és oferir uns serveis pioners, eficients i innovadors. Els gerents de Divalterra ho tenen clar: «el passat d’Imelsa queda en mans de la justícia; el present i el futur està en mans dels treballadors d’una empresa més que viable, i en eixa línia seguirem treballant».