El Museu Valencià d’Etnologia continua amb el cicle de concerts del Festival Etnomusic i demà, dijous 19 de maig, oferirà l’actuació de Reina Roja a les 20:15 h. Es tracta d’un concert amb música d’arrels flamenques que recorre la cobla i les músiques del món, sempre des d’un enfocament actual i innovador i interpretat amb passió, delicadesa i proximitat.

La formació, amb Maria a la veu, Antonio amb la guitarra flamenca i Rafa amb el caixó, va produir el 2013 el disc Flamencopla i ara visita València després de recórrer Europa amb un acolliment exceŀlent. Reina Roja ha aconseguit un públic fidel amb múltiples actuacions a València, i des d’aquesta ciutat han saltat a altres ciutats d’Espanya i Europa: París, Lió, Sainte-Étienne, Lille, el festival flamenc de Maubeuge (compartint cartell amb el ballador Andrés Marín), Munic (en Upside East per a Neos Venturer), Milà (Fira Internacional del Disseny), Madrid (Fashion Week amb el ballador Rafael Amargo el 2013 i amb Gene Simmons, de Kiss, el 2015), Saragossa (Puerto Venecia), Màlaga (Fira Internacional del Vi), Barcelona (Palo Alto Market), Castelló (Slow Music Festival d’Alcossebre, com a cap de cartell), Terol (Festival Periférico 2013, també com a cap de cartell cloent el festival), València (Fira de Juliol 2015 als jardins de Vivers com a teloners de Lila Downs, Festival Espai Mediterrani amb artistes com Montse Cortés, Yasmin Levy, Kristi Stassinopoulou, Taksim Trio…).

Festival Etnomusic

El Museu Valencià d’Etnologia ha posat en marxa el Festival Etnomusic 2016, un cicle de música tradicional valenciana i del món amb sis concerts en els patis del Centre Cultural la Beneficència els dijous de maig i juny a partir de les 20:15 h.

L’objectiu d’Etnomusic és presentar la música de raïls mediterrànies, com la música tradicional valenciana presentada amb els plantejaments moderns i actuals de Carles Dénia i Xaluq, el flamenc i la cobla de Reina Roja o la música balcànica de Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, així com oferir música d’altres orígens culturals a través de Thaïs Morell, procedent de Brasil. A més, el festival inclou un homenatge a Vicent Andrés Estellés de la mà de sis dones en l’espectacle Sis veus per al poeta.

Des de l’Àrea de Cultura de la Diputació han assegurat que «amb el Festival Etnomúsic volem que València siga una referència internacional de la música ètnica» i han subratllat la importància del fet que en aquest cicle de concerts es pose en valor la nostra música tradicional alhora que es dóna a conèixer el que es fa al voltant del món.

Les entrades per als concerts són gratuïtes i es poden arreplegar a partir del dimarts anterior a cada concert en el Museu Valencià d’Etnologia de 10 a 20 h. L’aforament és limitat i hi ha un màxim de dos entrades per persona. El festival forma part dels cicles d’activitats culturals que organitza el Museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. Entre ells es pot destacar, a més de l’Etnomusic, l’Etnocinema, les conferències de caràcter acadèmic Etnoxarrades o la Fira de Museus Locals Etnopobles.