La Font de la Figuera ha celebrat hui la Jornada d’Infraestructures Municipals i Vertebració comarcal de la Costera. Una trobada que ha reunit plantejaments en comú de les alcaldies i regidories responsables d’infraestructures de la comarca, les quals han aportat punts de vista i possibles solucions per millorar la comunicació dels seus pobles, ciutats i, en definitiva, de la zona.

Malgrat que la Costera la travessen diverses infraestructures com ara autovies, AVE, trens de rodalies, etc., els representants dels ajuntaments que la conformen sempre han intentat donar un pas més de cara a millorar les seues comunicacions.

Plantejaments sobre infraestructures, accessos als municipis, transport públic i connectivitat comarcal, a més de millores socioeconòmiques per a la Costera han estat nomenats a la Jornada, la qual recollirà totes les aportacions per elaborar un dossier amb les necessitats de cada un dels ajuntaments.

Hi eren presents, a més, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, el secretari autonòmic de Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, el director general de Transport, Obres Públiques i Mobilitat, Carles Domingo, i el President de la Mancomunitat de la Costera- la Canal, Roberto Granero.

Entre les conclusions s’han posat de manifest la necessitat de vertebració en carreteres per al trànsit motoritzat, a més de la vertebració en trànsit no motoritzat, aprofitant vies pecuàries o la via Augusta. També que els accessos supramunicipals (gasoductes, transvasament Xúquer-Vinalopó, AVE, autovia, etc …) milloren els accessos a municipis afectats. En definitiva, vertebrar infraestructures de comunicació per vertebrar socialment la comarca.

Totes les declaracions estan disponibles a l’àudio i el vídeo que passem adjunt

 

1.- Roberto Granero, President de la Mancomunitat de Municipis La Costera-La Canal.

2.- Josep Vicent Boira, Secretari Autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori

3.- Carlos Domingo, Director General Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat.

4.- Maria Josep Amigó, Vicepresidenta Diputació de València

5.- Evarist Aznar: Alcalde de la Llosa de Ranes

6.- Vicent Muñoz, Alcalde de la Font de la Figuera.