La VI Jornada de Museus Locals, promoguda pel Museu Valencià d’Etnologia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, se celebrarà el pròxim any en el municipi de Potries.

 

L’objectiu d’aquest programa, que començà el 2012, és proporcionar una formació específica dirigida a millorar la gestió dels museus etnològics locals i propiciar un marc de debat i trobada entre els professionals d’aquest sector.
El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat la voluntat d’oferir suport als tècnics del Museu i ha explicat que aquestes trobades anuals són un referent de gran valor per a reforçar la xarxa de coŀlaboració entre els museus i els tècnics i equips que els gestionen.

 

Xavier Rius ha visitat la restauració de l’antiga terrisseria d’Àngel Domínguez, convertida ara en el Museu Cassoleria Àngel Domínguez, i la Ruta de l’Aigua del poble.

 

El diputat també s’ha interessat per les iniciatives culturals que es duen a terme en aquest municipi durant tot l’any, com l’esdeveniment festiu cultural de la Fireta de Sant Blai o les tasques de promoció de la lectura que fa l’Ajuntament des de fa dècades.
L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha explicat al diputat que, per a celebrar el Dia dels Museus, s’han organitzat en el municipi cinc dies consecutius d’activitats lúdiques i didàctiques, com ara tallers i visites teatralitzades al Museu.
Potries és un municipi de la comarca de la Safor que té vora mil habitants. «Malgrat la dimensió reduïda, és un municipi que aposta per les iniciatives culturals i la recuperació del patrimoni» —ha subratllat l’alcaldessa de la localitat.