La Nau de València, la Casa de Cultura de Xàtiva i l’Ajuntament de Requena han acollit avui les primeres sessions de les jornades “Xarxa #València Turisme” organitzades pel Patronat Provincial de Turisme de València per a fomentar l’ús i la millora dels mitjans socials com a eina i estratègia turístiques en les destinacions valencianes.

Vuit experts imparteixen, des d’avui fins al 15 de juny, les sessions formatives i pràctiques digitals de València Turisme en vuit seus comarcals: Requena, Xelva, Sagunt, València, Alzira, Xàtiva, Ontinyent i Gandia.

Gerson Beltrán (@gersonbeltran) i Susana Lluna (@susanalluna) són els ‘influencer’ de les sessions a València i Xàtiva que avui han començat i finalitzen matí amb la segona sessió dirigida als tècnics de L’Horta, La Costera i La Canal de Navarrés.

José Ramón Sahuquillo (@jrsahuquillo) dirigeix el taller digital en l’Ajuntament de Requena avui i dimarts que ve, 7 de juny, per als tècnics de Requena-Utiel, la Foia de Bunyol-Xiva i Valle d’Aiora-Cofrents.

Les jornades, de vuit hores de durada i gratuïtes, s’imparteixen en horari de matí durant dos dies i estan dirigides als tècnics dels municipis valencians que ja usen les xarxes socials per a la promoció turística. Així, els tallers aporten tècniques avançades en l’ús i maneig de les xarxes enfocades especialment en el sector turístic.

Píndoles formatives digitals

L’objectiu de les jornades és millorar la situació dels perfils dels municipis i comarques valencians en les xarxes socials segons els criteris del baròmetre d’Invattur. Al mateix temps, amb aquestes “píndoles formatives” es fomenta la creació de sinergies entre les diferents destinacions turístiques.

Després dels tallers formatius, les destinacions i comarques més dinàmiques en xarxes socials optaran a uns premis que concedirà el Patronat Provincial de Turisme de València en una jornada de presentació de resultats a l’octubre de 2016.

Pròximes sessions

L’Ajuntament de Xelva és la seu dels tallers digitals per als tècnics dels Serrans i el Racó d’Ademús. Frank Murray (@frankmurray) és el community manager que impartirà la jornada els dies 7 i 8 de juny.

La Casa de Cultura ‘Capellà Pallarés’ de Sagunt acollirà la sessió formativa impulsada per València Turisme els dies 7 i 14 de juny. Agustín Arambul (@bulbulsuperbul) impartirà el taller als inscrits procedents de les comarques de Camp de Morvedre i Camp de Túria.

Els tècnics locals de Ribera Alta i Ribera Baixa podran assistir a la jornada formativa que impartirà Dani Ortega (@daniortega) en la seu de Ribera Turisme, a Alzira, els dies 14 i 15 de juny.

Clara Soler (@clara_soler) impartirà la jornada “Xarxa #ValènciaTurisme” en la seu de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida a Ontinyent els dies 14 i 15 de juny.

Gandia és la seu comarcal de la Safor seleccionada per València Turisme per al desenvolupament de la jornada sobre xarxes socials. L’experta en socialmedia Marga Cabrera (@margatwita) dirigirà les sessions formatives els dies 9 i 10 de juny.