La commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, celebrada el diumenge en el centre d’educació ambiental de la comunitat valenciana (CEACV), va ser un èxit de participació amb més de 300 persones que van acudir al Marjal del Moro del Port de Sagunt per a compartir les diverses activitats que es van realitzar amb l’objectiu de conèixer d’a prop les conseqüències del canvi climàtic.

En la jornada es va posar de manifest la necessitat de prioritzar la lluita contra el canvi climàtic en l’agenda institucional i política, tal com va assenyalar el diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort, que va destacar, així mateix, el compromís de la Diputació Provincial en la lluita contra el canvi climàtic i va fer una crida a la conscienciació de la ciutadania per a abordar amb decisió i accions la protecció del medi ambient. En aquest sentit, el diputat Josep Bort, va valorar la importància de la divulgació i de l’educació mediambiental com facto decisiu per a frenar les greus conseqüències del canvi climàtic.

La celebració del Dia Mundial del Medi Ambient va comptar amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, de la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, de l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández i del director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer.

Aquesta jornada ha estat organitzada conjuntament pel servei de Medi Ambient de la Diputació Provincial i la Consellería d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i va oferir l’atractiu de nombroses activitats, tallers i jocs dirigits al coneixement i la sensibilització de grans i xicotets en tot el relacionat amb la protecció del medi ambient, concretament dels ecosistemes valencians.

El fil conductor de la majoria de les activitats és la intervenció humana en la deterioració mediambiental, per la qual cosa s’ensenya a respectar i a corregir el nostre comportament i relació amb l’hàbitat i la sostenibilitat.

El servei de Medi Ambient de la Diputació ha dut a terme les activitats ‘Funcionem com un hivernacle’, ‘Conseqüències de l’augment de la temperatura’, ‘El laboratori contra el canvi climàtic’, ‘Canvi climàtic i ecosistema litoral’ i ‘Les zones humides en el paisatge litoral’.