La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha reivindicat hui a Gandia «la gastronomia valenciana com a motor turístic i econòmic de primer orde. És un dels grans valors que ens fan únics i converteixen el territori valencià en una destinació exceŀlent».

Moncho ha fet aquestes declaracions en el lliurament de premis del 42é Concurs de Fideuà de Gandia, celebrat al Grau i patrocinat per València Turisme.

Els guardons han recaigut en el Restaurant Boga, de la Fundació Espurna, el Restaurante Bandolero (Còrdova) i Les Rotes (Dénia). També s’ha premiat la millor empresa coŀlaboradora (Garcima), el millor cuiner coŀlaborador (Àngel Gallego), el fideuet d’honor (Inés Vitoria Berzosa), el millor concursant estranger (restaurant Migas de Pekín), la jove promesa (Elies Llopis Marí) i les millors postres de taronja (Tropical Pizzeria, de Tavernes de la Valldigna).

Han assistit a l’acte la corporació local amb l’alcaldessa, Diana Morant, al capdavant, la directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete i el president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro.

La tradicional cita gastronòmica de Gandia ha començat amb un recorregut per les casetes de degustació gastronòmica de cuina de la Safor instaŀlades al passeig del Port i s’ha completat amb una visita als concursants durant mentres cuinaven les seues fideuaes.