El diputat de Cultura, Xavier Rius, i la cap del Servei de Normalització Lingüística, Inma Cerdà, assistiren ahir a Alzira a la presentació de la campanya d’animació lectora “Llegir en valencià, les nostres cançons”, una iniciativa per al foment de la lectura en valencià organitzada per la Fundació Bromera .

 

Xavier Rius ha senyalat que “la Diputació recolza aquesta campanya que vol acostar la cultura als pobles, les nostres cançons i la nostra llengua, el llegat que ens fa reconéixer-nos com a poble, objectius també de la institució”.

 

Inma Cerdà ha destacat que “el fil conductor de la campanya són les cançons populars que conten històries que ens lliguen als nostres arrels i als nostres pobles i que parlen de temes com l’amor o el desamor, amb l’objectiu de fomentar a la lectura en valencià”.

 

Els onze llibres de la campanya «Llegir en valencià» conviden els lectors a llegir relats que els submergiran en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els autors i les autores. Es tracta de textos d’una gran qualitat literària, escrits per a l’ocasió per escriptors de renom com ara Teresa Broseta, Isabel Canet, Josep Franco, Carles Cortés, Enric Lluch, Pepa Guardiola, Vicent Usó, Anna Moner, Silvestre Vilaplana, Mercè Climent i Àngels Gregori.

 

Durant la presentació de la campanya, a la que també ha assistit el cantant Paco Muñoz, el director de la Fundació Bromera, Josep A. Fluixà, ha agraït a les institucions i entitats el suport proporcionat i que ha fet posible que la campanya arribe a l’onzena edició.  Tots els representants de les entitats patrocinadores van reafirmar el seu compromís amb una campanya consolidada que des de fa onze anys té com a objectiu guanyar lectors en valencià.

 

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, va destacar el plaer de formar part d’aquest acte d’exaltació del llibre en valencià assegurant que «la nostra llengua està més viva i més present que en anys anteriors gràcies al suport de les institucions. Aquest és un pas molt important perquè així la nostra llengua adquireix el prestigi i l’estima que mereix, però cal seguir consolidant els passos que s’estan donant durant els pròxims anys. Mentre arriba aquesta consolidació, iniciatives com la campanya són necessàries per a mantenir la flama de la nostra llengua».

 

El primer llibre, Una casa que fa cantonet, situat al barri del Cabanyal, es repartirà gratuïtament aquest diumenge 19 de juny amb el diari Levante-EMV i a partir del 3 de juliol amb el diariInformación. Els llibres de la col·lecció «Llegir en valencià, les nostres cançons» es poden aconseguir amb el diari Levante-EMV durant sis setmanes cada dissabte i diumenge per només 1 €, a excepció del primer, que es llançarà de manera gratuïta aquest diumenge, 19 de juny.