La Diputació de València, a través de l’empresa pública Divalterra, ha duplicat la dotació de brigadistes en les tasques de control i extinció de l’incendi declarat ahir a Bolbait, i que afecta a més als termes d’Anna, Chella, Sumacárcer, Estubeny, Sellent i Cotes, en les comarques de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera.
Al migdia d’aquest dijous, s’han incorporat 10 brigades de Divalterra a la zona afectada pel foc, que se sumen a altres 10 que ja operaven des d’aquest matí, amb el que el nombre de brigadistes supera el centenar, incloent als coordinadors. Aquestes brigades de Divalterra realitzen labors de rematada de perímetre i vigilància per a evitar rebrots en el foc.
El gerent de Divalterra, Víctor Sahuquillo, es va desplaçar anit a la zona afectada pel foc per a seguir d’a prop el treball dels brigadistes, i aquest mateix matí ha sigut l’altra gerent, Agustina Brines, la que ha visitat el lloc de comandament avançat en Anna, on han romàs tot el matí el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, el diputat de Medi Ambient i president del Consorci Provincial de Bombers, Josep Bort, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, acompanyats pel delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, i el director general d’Emergències, José María Ángel.
Jorge Rodríguez ha destacat, des del lloc de comandament avançat d’Anna, la labor d’alcaldes, alcaldesses, regidors i voluntaris en les tasques d’extinció de l’incendi declarat a Bolbaite. “Sense la seua ajuda hauria resultat molt complicat accedir a les zones afectades pel foc, a causa de l’escarpada orografia del terreny, que ho converteix en una zona complicada per a treballar”, ha explicat Rodríguez.
El president de la Diputació ha posat en valor també la coordinació entre les administracions central, autonòmica i provincial, així com amb els ajuntaments de la zona, els alcaldes de la qual han acudit també al lloc de comandament avançat d’Anna.