Divalterra, l’empresa pública de la Diputació de València, té en actiu vint-i-sis de les brigades forestals repartides entre els quatre incendis declarats els dos darrers dies en la província, especialment en els tres que continuen actius a Bolbaite, Carcaixent i Benifairó de les Valls.

El matí d’aquest divendres s’han incorporat deu brigades de Divalterra, cadascuna d’elles amb cinc efectius, a les faenes de rematada de perímetre i vigilància per a evitar rebrots en el foc en l’incendi de Carcaixent. Són els equips de Sellent B, Moixent A, Cortes de Pallás B, Jalance A, Genovés B, la Font d’en Carròs B, Enguera B, Llutxent B, Tuéjar B i la Portera A (Requena).

Des del lloc de comandament avançat de la Barraca d’Aigües Vives, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha posat al servei dels alcaldes de Carcaixent i Alzira tots els efectius de la Diputació en la lluita contra el foc i ha exigit que «la llei actue amb contundència contra els que ataquen el patrimoni natural».

Deu brigades romanen en l’incendi declarat dimecres a poqueta nit a Bolbaite (la Canal de Navarrés), que també va afectar part de la Ribera Alta. A Bolbaite, on van estar operant fins a vint brigades de Divalterra amb més de cent efectius, romanen ara les brigades d’Alborache A, Dos Aguas A, Serra B, València 2B, Cheste B, Bicorp A, Anna A, Navarrés B, Estubeny B i Bolbaite A. En el tercer dels incendis actius, el de Benifairó de les Valls (el Camp de Morvedre), Divalterra ha duplicat la dotació passant de dos a quatre brigades, que coŀlaboren en les faenes de control i extinció del foc al costat dels bombers i la resta de cossos d’emergències coordinats per un comandament únic.

A Benifairó de les Valls treballen actualment les brigades d’Ademuz B, Vallanca B, Siete Aguas B i Alpuente B.

En l’incendi de Terrateig (la Vall d’Albaida), el foc ha pogut ser controlat. En aquestos moments romanen en la zona afectada les brigades de Barx A i l’Olleria A després de retirar-se aquest matí la de Benigànim B. Està previst que a les 14 h Montserrat B done el relleu a Barx i l’Olleria, i així quedarà un únic equip de Divalterra en la zona per a vigilar que no rebrote el foc.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, també s’ha desplaçat aquest matí fins a la zona afectada pel foc de Terrateig, on s’ha solidaritzat amb l’alcaldessa, Cèlia Juan, i li ha oferit el suport de la Diputació.