L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i el Consorci Provincial de Bombers de València han firmat hui un conveni de coŀlaboració per a la formació del personal interí.

L’objectiu d’aquest conveni és donar resposta a una petició del Consorci Provincial de Bombers, que, tenint en compte les seues necessitats estructurals i amb el fi d’optimitzar els recursos públics, ha soŀlicitat a l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE) la capacitat per a fer aquestos cursos al seu personal interí.

El Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Àngel, ha destacat que es tracta «d’una passa més en la coŀlaboració entre les dos institucions, i més en un aspecte fonamental com la formació del personal interí del Consorci Provincial, que podrà homologar la formació gràcies al paper de l’IVASPE».

Per part el Consorci Provincial de Bombers, ha firmat el conveni el diputat Josep Bort, qui ha destacat que és molt important perquè convalida els cursos que s’imparteixen als interins i és un reconeixement oficial d’aquesta formació».

La implementació i el funcionament no comporten costos econòmics associats, ja que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències aportarà el personal que requerisca el Consorci Provincial de Bombers de València com a complement al seu personal docent per al desenvolupament del conveni. Aquest personal estarà integrat per professorat qualificat de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències.

El Consorci de Bombers de València incorporarà a les activitats formatives personal docent d’experiència en cada matèria i cedirà l’ús de les seues instaŀlacions i els seus mitjans materials, i qualsevol altre recurs que calga per al conveni.

Per al seguiment del desenvolupament correcte del conveni, es constituirà una comissió mixta, en la qual estaran presents dos representants de la Direcció General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i dos representants del Consorci de Bombers.