L’Àrea de Cultura patrocinarà fins a 11 castells de focs d’artifici per a conmemorar el proper 9 d’octubre als municipis valencians i continua així amb la línia de foment a les manifestacions pirotècniques ja encetada l’any passat.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha insistit en que “la pirotècnia i la cultura del foc són elements fonamentals de la cultura valenciana. Tot suport a les manifestacions dels focs d’artifici ajuden a la promoció d’una indústria en la qual podem continuar sent capdavanters”.

En eixe sentit, ha explicat que “amb estos castells als municipis volem donar la visibilitat més gran possible a una activitat que forma part de la nostra cultura ludicofestiva”.

La concessió dels castells de foc s’ha fet segons criteris tècnics, a raó d’un ajuntament màxim per comarca, i en funció de les sol·licituts rebudes i de les activitats paral·leles que organitza cada municipi. Per a l’edició del 9 d’octubre de 2016 han estat escollits els ajuntaments de  Benifairó de les Valls (Camp de Morvedre), L’Eliana (Camp de Túria), La Font d’En Carròs (La Safor), Pedralba (Els Serrans), Moixent (La Costera), Albal (Horta Sud), Villanueva de Castellón (La Ribera Alta), Torrebaja (Racó d’Ademús), Foios (L’Horta Nord), Otos (La Vall d‘Albaida).

A més, l’Àrea de Cultura ha renovat la seua col·laboració amb la regidoria de cultura festiva de l’Ajuntament de València i ha donat suport a totes les activitats pirotècniques que s’han organitzat a la ciutat de València dins del marc de la Fira de Juliol. “Molt més enllà de les activitats pirotècniques a la ciutat de València, els castells als once municipis s’han oferit amb la vocació de descentralitzar la cultura”, ha assenyalat Xavier Rius.