El Patronat Provincial de Turisme de València i Càmera València han lliurat avui, en el Saló de Reines de la Diputació de València, les banderes “Q” de Qualitat Turística a 19 platges de 14 municipis valencians. Els ajuntaments obtindran una subvenció anual de 6.000 euros de València Turisme per cada certificació de qualitat de les seues platges i també per cada bandera blava.

Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme, ha anunciat en l’acte que “anem a ampliar aquesta certificació, amb la col·laboració de Cámara Valencia, també als municipis d’interior per a promocionar la qualitat dels seus recursos turístics com parcs o piscines naturals, per posar algun exemple”.

Segons Moncho, “aquestes banderes són instruments per a incentivar la bona gestió dels recursos i per a donar un millor servei al visitant però no cal oblidar que el millor indicador és l’opinió dels nostres veïns”.

L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, el president de Cámara Valencia, José Vicente Morata; el director general de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), Fernando Fraile, així com els diputats provincials Josep Vicent Bort, José Enrique Aguar, Mª Carmen Peris, Salvador Barber, Enrique Ortí i Modest Martínez, i representants dels ajuntaments de València, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Canet d’en Berenguer, El Perelló, Piles, La Pobla de Farnals, Puçol, Xeraco i El Puig de Santa Maria.

Cámara Valencia, com a Delegació Territorial de l’ICTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola) i la Diputació de València treballen conjuntament des de 2004 en la implantació de sistemes de qualitat en les platges valencianes amb l’objectiu de millorar els serveis que es presten i reconèixer les millors platges de València.

19 platges de 14 municipis

Les 19 platges certificades amb la “Q” de Qualitat enguany són: El Saler, El Cabanyal, La Malvarrosa i Pinedo Poble de València; Almardà i Port de Sagunt de Sagunt, Sant Antoni de Cullera, Tavernes i La Goleta de Tavernes de la Valldigna, Nord de Gandia, Racó de Mar de Canet d´En Berenguer, Puçol, Puig Val – Play Puig del Puig de Santa Maria, Nord de La Pobla de Farnals, El Perelló, Xeraco, Miramar, Piles i Bellreguard.

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, ha felicitat els ajuntaments pel reconeixement obtingut i ha agraït públicament “la labor desenvolupada des del Patronat de Turisme, amb Pilar Moncho al capdavant, per conjugar propostes turístiques a desenvolupar tant en les comarques d’interior com en les de costa”.

Riquesa i ocupació

El president de Cámara Valencia, José Vicente Morata, ha destacat la importància de treballar al costat del Patronat Provincial de Turisme de València i al costat de la Diputació en la creació de riquesa i ocupació en el territori valencià”. En aquest sentit, ha assenyalat que aquesta col·laboració ha permès passar “d’una presència limitada a més de 56 accions de formació en els nostres pobles”.

Fidelizar el turisme

Per la seua banda, el director general de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), Fernando Fraile, ha aprofitat la seua intervenció per a llançar una reflexió sobre l’actual “boom” turístic. “Hem de fidelizar als turistes i per a açò no hem de competir en preu sinó en qualitat”. “Estem en xifres rècord, en 2015 es van registrar 69 milions de visitants i enguany fregarem els 75 milions, però hem de tenir en compte que una part d’aquests viatgers, al voltant de 15 milions, són prestats a conseqüència de les terribles desgràcies”, ha apuntat.