El Museo de Teruel ha inaugurat la proposta cultural per als dos pròxims mesos amb la mostra fotogràfica de l’artista José Haro «El somni d’Andròmina», una producció del Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) que es va poder vore a València de març a juny del 2015 i actualment és itinerant.

«El somni d’Andròmina» és una exposició de fotografia que viatja pels universos de diferents cineastes, feta a foc lent al llarg de més de deu anys, on realitat i ficció s’entrellacen constantment com a mons reals i imaginats que conviuen i engendren el somni màgic del cinema.

En el MuVIM, aquesta exposició formà part d’una proposta molt més completa anomenada «De cinema. Universos cinematogràfics», que comprenia tres grans mostres: la de José Haro; «Imatge d’un somni», amb instantànies dels Premis Goya, i «Passejants de Sant Sebastià», que celebrava els seixanta anys del Festival de Sant Sebastià.

L’exposició «El somni d’Andròmina» estarà oberta al públic demà divendres en el Museo de Teruel i l’han presentada al públic el diputat delegat de Biblioteques i Museus, Juan Carlos Gracia Suso, el director del Museo de Teruel, Jaime Vicente, i el fotògraf José Haro.

Gracia Suso ha destacat la «brillantor» amb què José Haro «explica, a través de les imatges i l’experiència personal que arreplega la seua àmplia trajectòria, la clara vinculació existent entre el món del cine i el de la fotografia».