Més de cent turistes estrangers han participat en la primera setmana del València Summer Day, el projecte turístic pilot organitzat conjuntament pel Patronat Provincial de Turisme de València, amb la seua marca turística València Turisme, i la Fundació Turisme València, de l’Ajuntament de València. Aquesta iniciativa compta també amb la implicació dels empresaris turístics locals.

València Summer Day proposa disfrutar d’un dia fora de València amb vuit experiències a Gandia, Llíria, Cullera, Sagunt, Requena, Ontinyent, Bocairent i Xàtiva. Així doncs, un autobús connecta València amb les vuit destinacions, en cadascuna de les quals el viatger disfruta d’un dia complet amb visites guiades i dinar inclòs.

Satisfacció puntuada amb un 4’5 sobre 5

Els primers viatgers del projecte pilot han puntuat l’experiència amb un 4’5 sobre 5 i han destacat l’avantatge de conéixer «el gran valor patrimonial i gastronòmic» de les comarques valencianes.

Aquestes excursions d’un dia ofereixen propostes interessants, amb eixides de dilluns a diumenge des de hui fins al 30 de setembre. Totes les excursions ixen de la plaça de l’Ajuntament de València, enfront de l’oficina de turisme.

El programa inclou el desplaçament amb autobús, la recepció dels visitants en els punts de destinació, les visites guiades, les entrades i el dinar. Les excursions d’un dia poden adquirir-se en les oficines de turisme de València.

Experiències per a cada dia de la setmana

Els viatgers també han disfrutat d’un passeig pel centre històric, de l’època de Sant Francesc de Borja: el Prat i el Raval, on s’assentava el barri morisc en l’època dels Borja, la Casa de la Marquesa González de Quirós i els seus jardins, la plaça Major amb l’Ajuntament, la coŀlegiata de Santa Maria i l’escultura de Francesc de Borja. L’experiència acaba amb una visita guiada al Palau Ducal dels Borja, un dels edificis més emblemàtics de la família Borja.

Si el dilluns serà el dia de Gandia, el dimarts es reserva a la Simfonia de Cultures proposada per Llíria, l’antiga ciutat ibera d’Edeta, i els dimecres al Mar de Pirates de Cullera, que va servir de refugi al pirata Dragut.

Sagunt, la ciutat que plantà cara a les tropes de Cartago el 218 aC, és la destinació del dijous des del 4 d’agost fins al 29 de setembre, i el divendres serà el dia enològic amb La Frontera del Vi, dissenyada per Requena.

El cap de setmana, l’autobús del València Summer Day ofereix eixides a Ontinyent i Bocairent el dissabte, i a Xàtiva, el diumenge. Els viatgers podran disfrutar d’una experiència festera a Ontinyent, conéixer La Pedra Viva de Bocairent i les mil fonts i el castell de Xàtiva.