El Butlletí Oficial de la Província de València ha publicat hui l’Oferta Pública d’Ocupació d’enguany, amb la qual la Diputació preveu crear trenta-quatre llocs de treball de perfils tècnics, oficials i enginyers d’uns quants sectors. Així mateix, els processos de selecció serviran per a constituir borses de treball amb les quals es faran les contractacions temporals que calguen. D’aquesta manera, la nova Diputació posa fi a una política de personal orientada a la reducció d’efectius durant les legislatures anteriors, amb conseqüències en l’operativitat d’alguns serveis, que van quedar afeblits per la falta de personal tècnic.

Des de la Diputació s’ha explicat que amb l’OPO 2016 «es fa un pas més en la política de dotar els serveis dels mitjans necessaris perquè desenvolupen el seu treball amb una major eficàcia i esgotar totes les possibilitats per a crear ocupació en la institució d’acord amb la llei».

L’oferta presenta tres llocs d’enginyers superiors d’obres públiques, un arquitecte, dos tècnics superiors de medi ambient, quatre tècnics de comunicació i relacions informatives, un enginyer superior industrial, dos enginyers tècnics d’obres públiques, un enginyer tècnic industrial, un tècnic mitjà d’arxiu gràfic, set tècnics d’administració general i dotze oficials de gestió tributària.

OPO 2017

Des de la Diputació també s’ha destacat que els equips de govern anteriors «deixaren per convocar setanta-tres places corresponents a convocatòries d’OPO aprovades i acordades amb els sindicats». Per tant, amb el fi d’evitar una situació semblant els pròxims anys, la nova Diputació ja ha plantejat als sindicats la negociació de l’OPO 2017, i es preveu que les converses per a elaborar-la comencen a la tardor. Els darrers mesos, la Diputació ha pres altres mesures en la mateixa línia per a reforçar alguns serveis, com la constitució de tres borses de treball per a cinquanta auxiliars d’informació, deu arquitectes tècnics i sis metges d’empresa.