El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina un total de 943.560 euros als municipis d’Ayora (206.145 euros), Cofrentes (132.267 euros), Cortes de Pallás (195.642 euros), Jalance (102.133 euros), Jarafuel (119.888 euros), Teresa de Cofrentes (110.697 euros) i Zarra (77.087 euros).

Aquestos set municipis de la Vall d’Aiŀora invertiran les ajudes en actuacions per a renovar infraestructures hídriques, millorar instal·lacions municipals i construir nous espais, com una oficina de turisme o un alberg municipal.

Ayora destinarà els 206.145 euros del PPOS a millorar la xarxa hídrica del carrer Miguel Molsós, a fer obres de condicionament i reforma del gimnàs municipal i substituir la coberta del Cine Regio.

Cofrentes invertirà 132.267 euros en un nou pas de canalitzacions en la carretera N300a.

Cortes de Pallás rebrà del PPOS 195.642 euros, que desglossarà en quatre actuacions: començarà la primera fase de la construcció d’una oficina de turisme, s’habilitarà un centre social a El Oro després d’adequar el mirador i la sala del consultori mèdic i tancar la sala multiusos, es repararà la bassa d’El Otonel, i s’acabaran les obres de l’ermita de Viñuelas.

A Jalance, l’Ajuntament ha informat que els 102.133 euros es destinaran construir 56 nínxols en el cementeri municipal i a reurbanitzar i renovar el sistema de sanejament del carrer Isabel la Católica.

Jarafuel invertirà els 119.888 euros del PPOS en renovar infraestructures hídriques i reurbanitzar el carrer Nemesio Gozálvez.

Teresa de Cofrentes construirà la primera fase d’un alberg municipal amb els 110.697 euros que li corresponen.

Zarra reformarà i millorarà el poliesportiu municipal amb els 77.087 euros dels PPOS.

El doble d’ajudes que el 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d’euros, el doble que el 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i 3 entitats menors, cosa que suposa pràcticament la totalitat de la província.

Tots els municipis rebran una assignació major a la d’anys anteriors en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent.

La nostra vicepresidenta Maria Josep Amigó va dir que la nova fórmula de repartiment de les ajudes «portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític».

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, explicà com una de les novetats del pla «el període ampli per a soŀlicitar les ajudes i l’avançament del 85% dels diners amb l’adjudicació dels projectes».

Criteris per a calcular les ajudes

A més del nombre d’habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s’han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l’existència de nuclis històrics, el cost dels serveis obligatoris i no obligatoris, i l’adhesió al Pacte d’Alcaldes. Gràcies a aquest darrer criteri, el nombre de municipis de la província adherits al pacte de l’organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s’espera que augmente els pròxims mesos.

El nou Pla Provincial d’Obres i Serveis es pactà amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València s’aprovà en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que s’abstingué.

Obres i inversions