El Patronat Provincial de Turisme de València i Turisme València han mantingut una reunió de treball per a analitzar els resultats del projecte turístic pilot València Summer Day, en què participen empreses turístiques locals, els representants de les quals també han acudit a la sessió tècnica celebrada en la seu de València Turisme.

València Summer Day és la primera acció de comercialització conjunta de València Turisme i Turisme València. El nou producte turístic obri les portes de les comarques al turisme internacional i connecta València amb vuit experiències a Gandia, Llíria, Cullera, Sagunt, Requena, Ontinyent, Bocairent i Xàtiva.

L’èxit de públic, amb més de 450 turistes registrats a l’agost, i les valoracions exceŀlents de l’experiència, amb un 4,5 sobre 5 de mitjana, impulsen les dos entitats, dependents de la Diputació i de l’Ajuntament de València, a estudiar el futur del projecte pilot i la creació de noves accions de comercialització conjunta.

Noves vies per a empreses turístiques locals

Com destaquen els tècnics responsables del projecte turístic, «l’objectiu de València Turisme i Turisme València és fer una prospecció de noves estratègies turístiques. La nostra missió no és ocupar l’espai de mercat de les empreses locals, sinó ajudar-les creant nous productes que contribuïsquen a activar el sector amb l’obertura de noves vies de negoci».

València Summer Day és un servei dirigit especialment al turista individual de València, que per primera vegada connecta la ciutat amb el territori, «cosa que permet que es puguen allargar les estades turístiques amb nous productes que amplien l’oferta al visitant del cap i casal».

Excursions d’un dia fins al 30 de setembre

Aquestes excursions d’un dia ofereixen propostes interessants, amb eixides de dilluns a diumenge des de hui fins al 30 de setembre. Totes les excursions tenen l’eixida en la plaça de l’Ajuntament de València enfront de l’Oficina de Turisme.

El programa inclou el desplaçament en autobús, la recepció de visitants en els punts de destinació, les visites guiades, les entrades i el dinar. Aquestes excursions d’un dia poden adquirir-se en les oficines de turisme de València.

Vuit experiències turístiques de la província

El València Summer Day dedica el dilluns a Gandia i els Borja. Els viatgers passegen pel centre històric, originari de l’època de Sant Francesc de Borja: el Prat i el Raval, on s’assentava el barri morisc en l’època dels Borja, la Casa de la Marquesa González de Quirós i els seus jardins, la plaça Major amb l’Ajuntament, la coŀlegiata de Santa Maria i l’escultura de Francesc de Borja. També visiten el Palau Ducal dels Borja, un dels edificis més emblemàtics de la família Borja.

Si el dilluns serà el dia de Gandia, el dimarts es reserva a la Simfonia de Cultures proposada per Llíria, l’antiga ciutat ibera d’Edeta, i els dimecres al Mar de Pirates de Cullera, que va servir de refugi al pirata Dragut.

Sagunt, la ciutat que plantà cara a les tropes de Cartago el 218 aC, és la destinació del dijous des del 4 d’agost fins al 29 de setembre, i el divendres serà el dia enològic amb La Frontera del Vi, dissenyada per Requena.

El cap de setmana, l’autobús del València Summer Day ofereix eixides a Ontinyent i Bocairent el dissabte, i a Xàtiva, el diumenge. Els viatgers podran disfrutar d’una experiència festera a Ontinyent, conéixer La Pedra Viva de Bocairent i les mil fonts i el castell de Xàtiva.