El primer premi de la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ha recaigut en el jove cuiner José Miguel Sanchis del restaurant Casa Pepe Sanchis, de la ciutat andalusa de Córdoba. El vencedor, que no té encara els 18 anys i ha sigut el concursant més jove d’aquesta edició, ha celebrat molt emocionat el guardó juntament amb el seu pare, Pepe Sanchis, el gerent del restaurant guanyador, d’origen valencià, qui ha actuat hui d’expert juntament amb el seu fill i qui ve participant des de fa més de 25 anys en nombroses edicions del Concurs. Els vencedors han rebut el guardó, patrocinat per l’empresa Jet Extramar, dotat amb un pergamí i 2.500 €, de mans de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit.

La 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, patrocinada pel Patronat de Turisme de la Diputació de València, València Turisme, i l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana ha comptat amb un total de 36 participants. Cal destacar que del total, 24 participants han competit per primera vegada en el certamen i només dos repeteixen participació respecte a l’anterior edició.

El restaurant cordovés ha aconseguit fer-se amb el màxim reconeixement del jurat presidit, en aquesta ocasió, per Juan Antonio Herraiz, president del Club de Caps de Cuina de Múrcia i format per: Ángel Gran, del Restaurant La Casona de Gandia; Edrick Corban-Banks, ambaixador de la Paella en el Pacífic; Martín Márquez, periodista gastronòmic; Akiko Sagano, Cònsol General Adjunta del Japó; Raul Cob Ferrer, de Wikipaella i del Restaurant El Cabanyal (València) i Iván López, del Restaurant Camí Vell, d’Alzira i representant de la Federació Empresarial d’Hostaleria Valenciana.

Quant als finalistes, la segona millor paella valenciana del món de 2016 es cuina, segons el veredicte del jurat, a Madrid, ni més ni menys que en el Congrés dels Diputats, així el segon premi ha sigut per als cuiners Arturo Giroy i Valentin Rodríguez, del Compass Group del Congrés. El guardó, patrocinat per Orxata Panac d’Alboraia, que ha sigut lliurat per la directora General de la Dona, Maria Such, ha sigut dotat d’un pergamí i 1.500€. D’altra banda, el tercer premi ha recaigut en el cuiner José López Cordó, del Restaurant La Paella Ibèrica de França. El regidor responsable del Concurs, Vicent Baldoví, ha lliurat el premi, patrocinat per l’empresa Sueca Express, al restaurant del país veí, dotat en 1.000 euros i un pergamí.

El certamen s’ha celebrat en el Passeig de l’Estació de Sueca, en un ambient d’allò més festiu, i entre una multitud de gent curiosa, veïns de Sueca i visitants, que s’han acostat per a viure en primera persona l’elaboració de la millor paella valenciana del món 2016.

A l’acte ha assistit també una gran representació de la corporació municipal acompanyada per Sara Roselló, la Festera Major de 2016, i la seua Cort d’Honor. Així mateix el certamen ha comptat amb la presència del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la directora general de Política Agrària, Teresa Cháfer; la directora general de la Dona, Maria Such; la diputada provincial de Turisme en la Diputació de València, Pilar Moncho, i un gran nombre d’alcaldes de la comarca.

Premi a la millor paella de Sueca

La diputada provincial de Turisme i regidora en l’Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho, ha atorgat, per la seua banda, el guardó patrocinat per València Turisme a la millor paella cuinada per un restaurant de Sueca al Restaurant el Nano.

Pilar Moncho ha destacat la rellevància que ja ha adquirit el certamen gastronòmic de Sueca i l’interès del Patronat de Turisme de València de “apostar per iniciatives que projecten el territori valencià nacional i internacionalment, com demostra el creixent interès que cada any suscita aquest concurs”.

A més, el premi a la millor paella estrangera, patrocinat per Esteella Galícia i atorgat per Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha recaigut en Simply Spanish Tapes Bar, de Melbourne (Austràlia). D’altra banda, el premi a la millor paella cuinada a nivell autonòmic, ha sigut para Casa Pepa, de València. El guardó ha sigut patrocinat per Arròs La Fallera i lliurat pel portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, i Santos Ruiz, Director de la D.O Arròs de València.

Els tres guardonats han rebut el corresponent pergamí i la millor paella local s’ha guanyat també un cap de setmana per a dues persones en el complex turístic Kikopark d’Oliva.

Finalment, els cinc accésits patrocinats per Makro, que ha lliurat el president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Jordi Vicedo, han sigut atorgats als restaurants: El Xatege, de Tòquio; New York Yankees Steak House, de Manhattan (New York); Paelles & Paellos, de Perú; La Perleta Valenciana, del Palmar i Cerveceria Taurina, de Màlaga.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, després de donar la benvinguda a tots els assistents i concursants ha assenyalat “la paella escapa de la nostra gastronomia, per a nosaltres significa molt més que açò, és paisatge, és família i amics, és celebració i festa, és poble i és turisme, perquè el nostre principal encant, estem convençuts, és aquest, donar-nos a conèixer en el món tal i com som, sense cap ingredient d’afegit”.