El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, s’ha reunit hui amb l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, i el primer tinent d’alcalde, Josep Luis Melero, per a conèixer el projecte d’adequació de l’entorn de la Torre musulmana i el Museu d’Història i Arqueologia que s’està duent a terme en el municipi.
Emili Altur ha explicat que “l’objectiu és crear un espai obert en el centre del municipi per a guanyar en riquesa estètica, posar en valor i donar visibilitat a aquestes dues grans infraestructures del patrimoni cultural d’aquesta localitat de l’Horta Sud, com són la Torre i el museu”. A més, ha assenyalat que s’està estudiant la inclusió d’aquest projecte en el Pla de Restauració de la Diputació. L’alcalde de Silla ha subratllat que “es tracta del gran projecte de la legislatura amb la finalitat de recuperar aquest espai i fer-ho obert al públic”. La peatonalització de la plaça ha començat hui però l’actuació d’aquest projecte se centra en diversos espais del casc històric de Silla, que ara estan tancats al públic. El conjunt està format pels carrers Sant Rafael, l’Antic Col·legi de Monges, la plaça de l’ajuntament, la Torre musulmana i el Museu arqueològic.

L’alcalde ha indicat que aquest projecte facilitarà la comunicació i la mobilitat dels veïns, proporcionant així més fluïdesa i ha agraït a la Diputació la seua col·laboració per a posar en valor el casc històric de Silla.
La Torre musulmana de Silla és una edificació defensiva del Segle XII amb caràcter de bé d’Interès Cultural. Està situada en el pati de l’edifici de l’ajuntament i té 13 metres de base i 13,75 d’altura, amb planta baixa, dos pisos i terrassa. El Museu d’Història i Arqueologia de Silla (MARS) mostra els objectes i troballes de les excavacions arqueològiques de les viles romanes de la Plaça del Poble, el Mas de Baix, la Font del Gat i altres jaciments d’època medieval i romana.