Com explicava l’alcalde Josep Riera en la cloenda, “en esta edició s’ha aconseguit per primera volta que, a més de les hores punta, al migdia i a la vesprada nit de les diferents jornades, amb una afluència massiva de públic, durant tota la fira el recinte haja tingut una concurrència més que notable des del moment mateix en què s’obria cada dia”. Una programació àmplia i diversificada, en què fins i tot se simultanejaven diverses activitats, ha fet d’atracció a les persones visitants.

Pel que fa als comerços que han muntant estand, la primera valoració ha sigut molt positiva. Com explica el màxim responsable municipal “tots han manifestat la intenció de repetir en la pròxima edició i han destacat la quantitat de gent de tota la comarca que ha passat per la fira este cap de setmana; també han valorat molt bé les característiques del recinte, una organització molt professional i les activitats programades”. Les enquestes que han emplenat serviran per a fer una anàlisi més en profunditat amb la finalitat de millorar de cara a la pròxima edició.

 Enguany hi han participat una seixantena d’expositors, dels quals dos de cada tres eren comerços o entitats locals. Este aspecte es valora de manera molt positiva per part de l’Ajuntament ja que –explica l’alcalde- “demostra que l’esforç que realitza tota l’organització i tot el poble de Meliana permet oferir un aparador molt important del que és la nostra activitat comercial i agrícola”.

El suport institucional també ha sigut destacable. Al llarg de la fira hi han estat presents el president de les Corts, Enric Morera, el secretari autonòmic d’Agricultura Francisco Rodríguez, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó –qui la va inaugurar-, els directors generals de Comerç i d’Ordenació del Territori, Natxo Costa i Lluís Ferrando; la directora general de Desenvolupament Rural, Maite Cháfer, el diputat Josep Bort, els alcaldes d’Albalat, Foios, Alboraia, Bonrepòs i Mirambell o Vinalesa, i nombrosos regidors i regidores de la comarca.

Un altre aspecte destacable ha sigut l’impuls que s’ha donat a la part agrícola de la fira. Així, l’horta ha estat present a l’estand de l’Ajuntament amb la marca Productes de l’Horta de Meliana, a la Fira de la Xufa, a l’estand del Consell Agrari Municipal, en diversos estands de maquinària agrícola i de productes de l’horta, a l’exposició sobre el Pla d’Acció Territorial de l’Horta i en les nombroses activitats programades. Per a Riera, “este era també un dels reptes d’enguany i creiem que l’hem aconseguit i ens ha marcat una línia de treball per a continuar impulsant el sector agrícola local”.

Amb totes les valoracions, la Comissió Organitzadora de Fimel en farà una avaluació per tal d’enfocar la pròxima edició, la de la majoria d’edat, d’esta fira comercial i agrícola pionera a la comarca de l’Horta Nord.