El municipi de Villar del Arzobispo, situat en la comarca de Los Serranos i amb una població de 3.665 habitants, ha sigut un dels primers a engegar l’aplicació mòbil “Ajuntaments de València”, que ja s’han descarregat i utilitzen més de 700 veïns.
El diputat de Modernització i Administració Electrònica, Ivan Martí, ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit d’aquesta aplicació en el municipi dels Serrans i ha subratllat que “la nova APP possibilita una comunicació imprescindible amb els ciutadans i és coherent amb el nostre objectiu de posar tota la tecnologia al servei de les persones, que és per al qual estem treballant des de la diputació”.

L’objectiu de l’aplicació desenvolupada per la Diputació és acostar la gestió municipal als ciutadans i facilitar la seua participació en el dia a dia del seu municipi a través de les noves tecnologies. “L’objectiu d’aquesta aposta tecnològica és que l’aplicació es convertisca en una eina clau per a la comunicació entre els Ajuntaments dels municipis de València i els seus ciutadans”, ha assenyalat el diputat.

Aquesta APP inclou notícies d’actualitat, una agenda municipal, informació d’interès, telèfons, adreces, una bústia ciutadana per a presentar consultes, queixes, avisos o suggeriments, i un sistema de notificacions per a informar al moment de tot el que succeeix en la població. L’aplicació és multi-idioma i està disponible per a tots els municipis valencians adherits al projecte de Portals Municipals de la Diputació de València. El responsable d’informàtica de l’ajuntament de Villar de l’Arzobisbo, Eduardo López, qualifica de “excel·lent” el resultat de promoció de l’APP “Ajuntaments de València”. “Portàvem ja un temps pensant a oferir una aplicació als nostres veïns, però no era possible pel seu elevat cost. Després de realitzar la formació en la Diputació sobre l’APP decidim aprofitar aquesta eina que se’ns ofereix de manera gratuïta per part de la Corporació”, ha explicat López. “El primer que vam fer va ser cercar els continguts que més visita la gent en la nostra web, per a després fer una selecció dels quals podíem incloure en l’aplicació de manera que foren senzills d’utilitzar”, ha assenyalat el responsable d’informàtica. Per la seua banda, des del consistori van cercar fórmules per a promocionar l’aplicació amb l’objectiu que tots els veïns la conegueren. “El principal problema que ens trobàrem era que no sabien descarregar l’aplicació perquè no la trobaven. Per aquest motiu muntem un stand en el Mercat Municipal dels divendres per a ajudar als veïns que no sabien descarregar-la. Així, durant els cinc divendres que eixirem al carrer instal·làrem aproximadament 350 aplicacions”, ha explicat Eduardo López. El creixement del nombre d’usuaris ha sigut “molt gran i continu al llarg dels mesos, primer per la bona gestió de l’equip d’informàtica i, posteriorment, pel boca a boca i la informació útil que reben els ciutadans a través de l’APP”, ha explicat López, qui ha afegit que “açò ha fet que s’haja mantingut el creixement i que es realitzen noves descàrregues cada dia”.