El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha participat al Teatre El Musical en l’acte d’inauguració de la Trobada Internacional de les Arts Escèniques (IETM) que se celebra a la ciutat de València fins el proper diumenge. En el mateix, Rius ha donat la benvinguda als nombrosos assistents i ha reivindicat el paper de la cultura i les arts escèniques a més de fer una crida al nou govern central perquè mantinga “alta la sensibilitat cap al món de les arts escèniques” i “evite qualsevol tipus de retallada” en aquest àmbit.

Rius també ha demanat complicitat als assistents, per ajudar a les actuals administracions, malgrat els pocs recursos econòmics i materials existents, “per tal de treure al món de la cultura de la foscor de les polítiques anteriors”, ha assenyalat.

IETM ésuna trobada que connecta a més de 500 col·lectius teatrals i que reuneix al voltant de 700 professionals de les arts escèniques, i que se celebra dues vegades a l’any en una ciutat europea. La trobada aplega per primera vegada a València i a la tardor ho farà a Bucarest (Romania).

Baix el títol ‘Crossroads’, en referència a les cruïlles davant les quals es troba aquest sector i les possibilitats d’actuació de cara al futur, aquesta reunió de l’IETM espera convertir-se en un espai de reflexió sobre els temes que preocupen a les arts escèniques contemporànies, com són el paper de l’artista en la societat actual, la relació entre art, cultura i territori, els models de suport de les institucions públiques per a models de negoci sostenibles; a més de servir de marc per establir col·laboracions entre el mig centenar de països participants, des de la coproducció d’espectacles fins a la cooperació i intercanvi de projectes de gestió.

L’Àrea de Cultura col·labora amb aquest congrés internacional mitjançant una aportació econòmica de 20.000 euros.

Així mateix, el director artístic del col·lectiu ‘Inestable’ i un dels organitzadors de la trobada IETM a València, Jacobo Pallarés, ha descrit el congrés com “una porta oberta al diàleg i al debat” alhora que ha afirmat que és possible imaginar “un futur millor per a les arts escèniques”, ha apuntat.

Durant aquests dies tindran lloc fins a 28 ponències classificades en quatre rutes culturals, més de 44 activitats i 22 actuacions de dansa, teatre i circ als carrers i teatres valencians, centralitzats sobretot als barris de Russafa i El Cabanyal que serviran per posar en valor les arts escèniques i les seues interconnexions.

IETM

International Network for Contemporary Perfoming Arts (IETM) va nàixer l’any 1981 per constituir una xarxa institucional i professional dintre del sector de les arts escèniques contemporànies que compta amb prop de 550 membres d’arreu del món, i entre els seus associats es troben festivals, companyies, productors, teatres, centres d’investigació i recursos, universitats i entitats institucionals.

L’objectiu d’IETM és estimular la qualitat, el desenvolupament i els contextos de les arts escèniques contemporànies a nivell global propiciant el networking i la comunicació entre professionals, l’intercanvi dinàmic d’informació i la transmissió d’exemples de bones pràctiques en el sector de les arts escèniques.