Després del seu pas per Gandia, Requena i Sagunt, el Festival de Folklore que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València aplega aquest diumenge a la localitat de Carcaixent. Un total de deu agrupacions i entitats folklòriques, entre les quals destaca la presència de corals, orquestres de pols i polcre, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles, realitzaran actuacions en els diferents escenaris localitzats al municipi.

La Diputació de València, amb el propòsit de fer el més visible possible les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes i garantir el foment, la conservació i la difusió del folklore valencià en les seues diverses varietats, ve organitzant des del passat mes d’octubre un seguit de jornades intercomarcals de folklore que trobaran la seua última parada el cap de setmana del 12 i 13 de novembre amb un acte final a la ciutat de València.

A Carcaixent actuarà el grup local de Balls Populars Les Folies, amb una reconeguda trajectòria en el camp de les danses tradicionals. En horari matinal i a l’escenari instal·lat a la Plaça Espanya també actuaran ‘Safor i Festa’, Associació Santa Cecília Gandia de pols i polcre; la Nova Coral de l’UMA d’Alaquàs; el Grup de Percussió, Metall i Dolçaina Raval Jussà i el Grup de Danses Canyamars de Canals. Ja per la vesprada i al Teatre Don Enrique tindran lloc les actuacions del Grup de Danses Santa Bárbara de València; el Grup de Danses de Quart de Poblet; la ‘Coral Divisi’ de la ciutat de València; i el grup de tabal i dolçaina L’Aljub de Bocairent.

La present edició del Festival de Folklore de la Diputació de València ha apostat per la descentralització d’aquest esdeveniment més enllà de la ciutat de València, a més d’abandonar l’antiga modalitat de concurs.

Aquesta iniciativa compta, a més, amb la col·laboració de les diverses federacions valencianes de música i balls tradicionals: la Federació de dolçainers i tabaleters, la Federació de pols i polcre, la Federació Valenciana de Folklore, la Federació de Folklore Novella o el FECOCOVA, entre d’altres.